Джокович: Ако не играя на US Open, няма да е краят на света

18:45
Джокович: Ако не играя на US Open, няма да е краят на света

Шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович изрази надежда, че ще може да играе на Откритото първенство на САЩ по-късно през лятото, както и на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година. Той направи това при откриването на тенис комплекс в босненския археологически парк Високо, където той бе специален гост. 

"Аз съм професионален тенисист и искам да играя навсякъде, където мога. Политиката не ме интересува. Имам моето мнение, но това, което искам, е всеки да е свободен да избира най-доброто за него. Или поне държа да уважавам мнението ми. Ако ми разрешат, ще отида в Ню Йорк. Ако не, това няма да е краят на света", каза сърбинът, който вече има 21 титли от Големия шлем. 

"Сагата в Австралия не бе приятна за изживяване. Много хора все още вярват, че аз съм опитал да вляза със сила в страната, без разрешение, но това не е вярно и го доказах в съда. Никога няма да отида в страна, където не ме искат и където не ми позволяват. И наистина се надявам, че мога да се върна там през януари. Обичам Австралия и искам да се върна. Точно там са най-добрите ми постижения на Големия шлем", припомни Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация