Великата Алисън Филикс ще сложи край на изключителната си кариера тази нощ

13:30
Великата Алисън Филикс ще сложи край на изключителната си кариера тази нощ

Носителката на 11 медала от олимпийски игри Алисън Филикс ще сложи край на изключителната си спортна кариера в леката атлетика с участието в смесената щафета на САЩ на 4 по 300 метра тази нощ пред родна публика на Световното първенство в Юджийн.

"Мисля, че ще бъде много емоционално за мен. Не знам как ще се представя, но ще дам всичко от себе си за това последно бягане. Кариерата ми беше едно невероятно пътешествие. Имаше много възходи и тежки моменти. Обичам спорта много. Имах много сърцераздирателни мигове, но и много радост. Направих един завършен цикъл. Много ще ми липсва пистата, но мисля, че вече е време да се откажа", каза американката на пресконференция преди шампионата.

В Токио Алисън участва в петите си олимпийски игри и взе бронз на 400 метра и злато на 4 по 400 метра. Тя има 11 златни медала от най-голямото спортно събитие (от които 7 златни) и така подобри рекорда на Карл Люис от 10 олимпийски медала.

На Световното първенство в Доха 2019 Филикс спечели злато от смесената щафета 4 по 400 метра и взе 12-ия си медал от шампионатите, подобрявайки рекорда на Юсейн Болт от 11 отличия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация