Юнайтед на Тен Хаг с нова убедителна победа (видео)

21:31
Юнайтед на Тен Хаг с нова убедителна победа (видео)

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа в предсезонната си подготовка, след като надделя с 4:1 над Мелбърн Виктори и за втори път отбеляза четири попадение, както направи само преди няколко дни срещу Ливърпул. Футболистите на Ерик тен Хаг вкараха по две попадения във всяко полувреме, а точни бяха Скот Мактоминей (43’), Антони Марсиал (45’), Маркъс Рашфорд (78’) и автогол на Лупанку в последната минута.

Домакините от Мелбърн Виктори успяха да вземат ранна преднина още в 5-ата минута, когато топката бе пратена на левия фланг към Фолами, а той продължи с успореден на голлинията пас към точката за дузпа и там на изпреварилия Хари Магуайър Икономидис не бе проблем да се разпише за 1:0.

Веднага след попадението футболистите на Ерик тен Хаг поеха изцяло инициативата и се настаниха плътно около наказателното поле на своя домакин. Първото добро положение за “червените дяволи” дойде в 16-ата минута, когато центриране в наказателното поле достигна до Скот Мактоминей, но изстрелът му се отби в крака на бранител и излезе в корнер. Малко след това в отлична позиция се озова Бруно Фернандеш, но вратарят отрази. Санчо получи възможност да стеля от добра позиция в 35-ата минута, но топката отново рикошира в играч на противника и отиде в корнер.

Те все пак успяха да изравнят три минути преди края на първото полувреме след попадение изцяло заслуга на Скот Мактоминей. Шотландецът първо опита да подаде около наказателното поле, топката бе отклонена, но той се пребори отново за нея и стреля, а след нов рикошет кълбото прехвърли вратаря и се озова за в мрежата за 1:1. 

Само две минути по-късно “червените дяволи” вече имаха преднина благодарение на Антони Марсиал, който се възползва от добро центриране на Далот и хубаво отклонение с едно докосване на Еланга към французина, който нямаше проблем отблизо да се разпише за 2:1.

На почивката Ерик тен Хаг, както и в двубоя с Ливърпул, смени всички единайсет футболисти, с които започна двубоя и на тяхно място се появиха основно млади играчи продукт на школата, но предвождани от Маркъс Рашфорд, който взе капитанската лента. Въпреки това картината на терена не се появи особено и футболистите на нидерландеца продължаваха да са се настанили около пеналтерията на австралийския тим. Около 60-ата минута Рашфорд, който започна второто полувреме на крилото, бе преместен на върха на атаката, а Амад Диало премина на фланга.

Сериозна грешка на Ерик Баий в 75-ата минута пред наказателното поле на Манчестър Юнайтед можеше да създаде големи главоболия на тима, но в крайна сметка напрежението бе туширано. Тази грешка сякаш мотивира бранителят, който само няколко минути по-късно успя да запише името си с асистенция към Маркъс Рашфорд, който покачи на 3:1. В 83-ата минута отново Рашфорд имаше възможност да отбележи второ попадение на сметката си, но хубав удар с глава бе спасен от вратаря.

Няколко минути преди края на терена се появи и бившия играч на “червените дяволи” Нани. Две минути по-късно Таит Чонг бе в основата на четвъртото попадение, след като направи отличен самостоятелен пробив на дясното крило, след което успоредното му центриране бе пратено в мрежата от бранител на Мълбъри.

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед на австралийска земя е срещу Кристъл Палас във вторник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация