Ливърпул записа първа победа по време на предсезонната си подготовка

21:37
Ливърпул записа първа победа по време на предсезонната си подготовка

Ливърпул постигна първа победа по време на предсезонната си подготовка, след като надигра с 2:0 Кристъл Палас в Сингапур. Преди няколко дни мърсисайдци допуснаха тежка загуба с 0:4 от Манчестър Юнайтед в Банкок, но днес тимът на Юрген Клоп бе в далеч по-добро състояние и надигра напълно своя съперник от Премиър лийг, за който пък това бе първа проверка. Патрик Виейра освен това не можеше да разчита на много от титулярите си, което оказа своето влияние. Джордан Хендерсън (12') и Мохамед Салах (46') се разписаха, а „червените“ пропуснаха още няколко добри ситуации. С този двубой азиатското турне на Ливърпул приключва. Следващата контрола на отбора е на 21 юли срещу РБ Лайпциг на „Ред Бул Арена“

Юрген Клоп не можеше да използва Алисон Бекер, Джо Гомес и Диого Жота, които останаха извън групата за днешния двубой заради контузии. Томас Хил и Мелкаму Фрауендорф, които взеха участие в дербито с Манчестър Юнайтед, също не бяха на разположение. Адриан започна на вратата, Джеймс Милнър стартира като десен бек, а Костас Цимикас застана отляво на отбраната. Ибрахима Конате и Жоел Матип бяха централни защитници. Джордан Хендерсън, Къртис Джоунс и Харви Елиът оформиха халфовата линия. Роберто Фирмино, Луис Диас и Алекс Окслейд-Чемърлейн започнаха в атака. Новите попълнения Дарвин Нунес и Фабио Карвальо останаха на скамейката за началото.

Андерсен и Уорд започнаха в центъра на защитата на Кристъл Палас. Мичъл и Клайн, който е бивш играч на Ливърпул, бяха крайни бранители. Халфовата линия бе изградена от Миливойевич, Филипс и Рак-Саки. Одсон-Едуар, Матета и Аю стартираха в атака.

Ливърпул откри резултата в 12-ата минута, когато Джеймс Милнър намери с пас от дълбочина Харви Елиът, който овладя добре и върна по земя в наказателното поле, намирайки непокрития Джордан Хендерсън. Капитанът стреля в ъгъла с хубав удар за 1:0.

В 22-рата минута мърсисайдци бяха много близо до второ попадение. Цимикас центрира отляво към далечната греда, където Фирмино засече отблизо с глава, но Гуаита изби. 15 минути по-късно и Харви Елиът пропусна страхотен шанс, след като получи от Окслейд-Чембърлейн и трябваше само да преодолее Гуаита, но загуби равновесие и стреля встрани. Три минути преди почивката стражът на лондончани пък спаси удар на Окслейд-Чембърлейн. След този изстрел бившият играч на Арсенал получи разтежение и бе заменен от Кларксън.

Кристъл Палас организира само една по-добра атака през първото полувреме. В 39-ата минута Матета проби в наказателното поле, но бе притиснат от Цимикас и стреля много неточно.

Клоп замени целия си състава за началото на второто полувреме. Дейвис, Александър-Арнолд, Ван ден Берг, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Кейта, Карвальо, Салах и Нунес започнаха втората част.

Още в 46-ата минута Салах удвои, след като направи добро двойно с Александър-Арнолд, влезе в наказателното поле и стреля. Топката рикошира в Андерсен, което обърка Гуаита, който не успя да се намеси. Няколко минути след това Салах проби до самата аутлиния, след което върна добре към Нунес. Рекордната нова покупка на Ливърпул стреля силно, но право в ръцете на стража на „орлите“.

В 54-тата минута най-накрая и Кристъл Палас създаде опасна ситуация. Ван Дайк изчисти с глава центриране отляво, но топката стигна до Аю, който бе на добра позиция за директен изстрел. Робъртсън обаче блокира удара.

В 69-ата и 70-ата минута Гуаита направи две блестящия спасявания. Първо той изби техничен изстрел на Карвальо, а след това парира и удар с глава отблизо на Ван Дайк.

В 78-ата минута Клоп направи нова серия от смени. От тези, които започнаха втората част, останаха единствено Салах и Карвальо. Десет промени предприе и Виейра. Така последните минути станаха доста по-безинтересни. В добавеното време Мортън пропусна да вкара трети гол за Ливърпул

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация