Везенков отказа да играе в НБА, остава в Олимпиакос

18:11
Везенков отказа да играе в НБА, остава в Олимпиакос

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков няма да се възползва от възможността още през това лято да премине в отбора, който държи правата му в НБА - Сакраменто Кингс. Националът е информирал ръководството на "кралете", че ще остане поне още един сезон в своя Олимпиакос с целта да спечели титлата от Евролигата, съобщава авторитетното уеб издание Eurohoops.

Очаква се гръцкият гранд да предложи нов по-тлъст договор на Везенков със завишени финансови параметри, след като българинът направи най-добрия сезон в кариерата си досега. 26-годишното крило бе избрано в Идеалната петица на Евролигата и на гръцкото първенство, спечели наградата за MVP в първенството на южната ни съседка, както и приза за най-прогресиращ играч в шампионата. В новия му контракт също ще бъде заложена опция за трансфер в НБА, който вече може да се случи най-рано през следващото лято. От Сакраменто пък ще продължат да наблюдават изкъсо изявите на българина по европейските терени, запазвайки правата му поне в следващите 12 месеца, за да направят нов опит да го вземат в редиците си догодина.

Иначе, в последните часове отборът на Сакраменто взе мерки след получения отказ от Везенков. Както е известно, шефовете на "кралете" се изказваха ласкаво за българския национал, който обаче не пожела да приеме офертата им. Поради това в състава на Кингс бяха привлечени две крила - бившият играч на Маями Хийт Кей Зи Окпала и най-полезният състезател в Шампионската лига Чима Монеке, който пристига от испанския Манреса.

Така и през новия сезон ще гледаме Александър Везенков в Евролигата. Българският национал бе най-добрият играч на "червено-белите" през изминалата кампания, помагайки на отбора си да се завърне на Финалната четворка в най-престижния клубен европейски турнир. Гърците обаче останаха без медали в Белград, тъй като загубиха полуфинала от Анадолу Ефес, а впоследствие и мача за бронза срещу Барселона. Шефовете на Олимпиакос обаче дадоха силен старт на селекцията си за новия сезон, като новите имена в тима са Айзея Канаан, Алек Питърс и Джоел Боломбой. Везенков остана, но вероятно не такъв ще бъде случаят с титулярния гард на тима Тайлър Дорси, който има оферти от НБА и Фенербахче.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация