От Байерн потвърдиха за новия договор на Гнабри

21:07
От Байерн потвърдиха за новия договор на Гнабри

Германският шампион Байерн Мюнхен може и да се разделя с голямата си звезда Роберт Левандовски, но ще задържи друг от основните си атакуващи играчи Серж Гнабри. Това стана ясно, след като клубът обяви новия договор на германския национал, който е до лятото на 2026-а.

27-годишният Гнабри се присъедини към баварците с трансфер от Вердер през 2017-а, като веднага беше преотстъпен на Хофенхайм. Година по-късно той заигра за тима от Мюнхен, с който оттогава насам има 171 мача с 64 гола и 40 асистенции. Трофеите му с Байерн до момента включват четири титли на Германия, две купи и три суперкупи на страната, по един трофей от Шампионската лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. С националния тим на Германия крилото има 34 двубоя с 20 попадения и 8 асистенции.

“Мислех много върху това какво искам като играч през следващите години и стигнах до заключението, че искам да остана в Байерн, отново да спечеля всичко тук и да преживея някои неща, в частност да отпразнувам още една титла в Шампионската лига, но този път с нашите фенове. Това е специално, защото тук мога да играя с моите приятели на най-високо ниво. Определено чувството няма да е същото в друг клуб. Искам да преживея още велики моменти тук и никъде другаде. Гладът ми за големи отличия не отминава”, аргументира се Гнабри за новия договор пред клубната телевизия.

“Това е поредният силен сигнал, че играч като Серж Гнабри вижда бъдещето си в Байерн. Той е спечелил всичко тук и се идентифицира с клуба толкова много, че иска да напише още глави в клубната история. Когато той е с топката, наслада е да го наблюдаваш. С него, Садио Мане, Томас Мюлер, Кингсли Коман, Льорой Сане и Джамал Мусиала, Байерн има изключителни опции на фланговете, които са сред най-добрите в европейския футбол”, коментира президентът Херберт Хайнер.

“Със своя зрелищен стил на игра Серж Гнабри е футболист, когото феновете идват да гледат. Доволни сме, че той удължи своя контракт, и гледаме напред към това той да продължи да бъде важна част от нашия тим. Серж дойде в Мюнхен на 22-годишна възраст и тук се превърна в победител в Шампионската лига и национал. Нуждаем се от топ национални играчи като него, за да постигнем големите си цели”, заяви изпълнителният директор Оливер Кан. 

“Щастливи сме, че Серж Гнабри удължи своя договор в Байерн до 2026-а. Серж се превърна в лице на Байерн. Той е национал на Германия, опасен е пред вратата и все още има потенциал, който иска да изпълни. Както нашите добри и доверчиви разговори с него и съветниците му показаха, Серж се идентифицира с нашия път и с Байерн. Той е част от ядрото на отбора. Дал е толкова много на клуба досега и ще продължи да бъде важен играч за нас”, добави спортният директор Хасан Салихамиджич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация