Платини заяви, че ще седи далеч от футбола

21:10
Платини заяви, че ще седи далеч от футбола

Бившият президент на Европейската футболна централа (УЕФА) Мишел Платини не възнамерява да се връща към спорта като администратор след оправдателната си присъда в швейцарски съд по делото за измама и корупция, по което бе обвиняем заедно със Сеп Блатер.

67-годишният Платини обяви решението си в интервю за френската телевизия LCI. Той и бившият президент на Международната федерация по футбол (ФИФА) Блатер бяха оправдани, след като федералният криминален съд в Швейцария не удовлетвори исканията на прокуратурата, която настояваше за условни присъди по година и осем месеца, както и финансова санкция за Платини в размер на 2.2 милиона франка.

"Искам да живея в спокойствие, след като 50 години бях в медийното внимание. Мисля, че семейството ми и аз заслужаваме почивка от медиите“, заяви Мишел Платини. Французинът потвърди, че не планира да заема нова ръководна позиция в международните футболни структури. "Това е решение, което взех отдавна. Исках обаче да го заявя с високо вдигната глава, а не като обвиняем“, каза Платини. "Не се отказвам от футбола, но няма да се завърна в институции, които ме пречупиха. Ако има нещо позитивно за футболистите или в света на футбола, тогава бих го подкрепил“, каза още европейският шампион с Франция от 1984 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация