Юнайтед на Тен Хаг продължава с наказателната си акция в контролите

17:49
Юнайтед на Тен Хаг продължава с наказателната си акция в контролите

Манчестър Юнайтед постигна нова победа в предсезонната си подготовка и надделя с 3:1 над Кристъл Палас. За “червените дяволи” това бе трети пореден успех за това лято, след като вече надделяха над Ливърпул (4:0) и Мелбърн Виктори (4:1). Попаденията в днешната среща бяха дело на Антони Марсиал (18’), който изнесе пореден силен двубой в продължаващото отсъствие на Кристиано Роналдо, Маркъс Рашфорд (48’) и Джейдън Санчо (59’), а точен за лондончани бе Джоел Уорд (74’). 20-кратните шампиони завършиха в намален състав, след като пет минути преди края на редовното време с директен червен картон бе отстранен Уил Фиш.

Играчите на Ерик тен Хаг получиха отлична възможност да поведат в резултата още преди да са изминали 10 минути от редовното време, но озовалият се сам срещу вратаря Антони Марсиал предизвика единствено отлично спасяване от страна на Джак Бътланд. Това обаче се оказа и последното действие на стража в двубоя, тъй като той получи травма в ситуацията и бе заменен.

Именно френското острие откри резултата в 18-ата минута, когато получи отлична топка в наказателното поле от Диого Далот и след отлично спиране се разписа отблизо за 1:0. Това е попадение в трети пореден двубой от контролите за Марсиал. Малко след това Давид де Хеа също трябваше да се намесва след добър удар на Малкълм Ебиове.

“Червените дяволи” продължиха да държат инициативата в двубоя и да са много по-активния отбор. В 38-ата минута Марсиал можеше да отбележи второ попадение, но се размина на сантиметри с топката след отлично центриране на Рашфорд от левия фланг. Две минути по-късно изненадващо озовалия се на добра позиция в наказателното поле Хари Магуайър също бе близо до попадение, но изстрелът му премина покрай левия стълб на вратата.

Манчестър Юнайтед поведе с 2:0 само няколко минути след началото на второто полувреме, когато отлична многоходова атака между Марсиал, Санчо, появилият се на почивката Ван де Беек доведе до отличен пас към Рашфорд, а той отблизо се разписа. Те можеха да достигнат и до трето попадение в 52-ата минута, но Ван де Беек не успя да се възползва от добро подаване на френското острие отляво и стреля в аут. Нов пропуск дойде три минути по-късно, когато Фернандеш бе изведен сам срещу вратаря, но стреля над горната греда.

20-кратните шампиони пропуснаха още една добра възможност в 57-ата минута, когато пас на португалеца около точката за дузпа достигна до Санчо, но той бе блокиран от бранител. Малко след това страстите се нажежиха между играчите на двата тима след грубо влизане в краката на португалския национал. Третото попадение на сметката на Манчестър Юнайтед дойде в 60-ата минута, когато отново Марсиал демонстрира много добра визия и с едно докосване изведе Санчо сам срещу вратаря, а той нямаше проблем да покачи преднината на своя тим.

Кристъл Палас вкара попадение на своята сметка в 64-ата минута след изпълнение на корнер чрез Матата, но то бе отменено поради засада. Футболистите на Патрик Виера изнесоха играта в по-предни позиции след влизането на голяма част от младоците на Юнайтед. Те достигнаха до попадение в 75-ата минута, когато Джоел Уорд засече добро центриране от фал и намали на 3:1.

Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко в 84-ата минута, когато Уил Фиш направи професионален фал срещу играч на Палас, който щеше да се озове очи в очи с Де Хеа. До края на двубоя футболистите на Ерик тен Хаг опитаха да задържат повече топката в свое владение и по възможност далеч от своята врата и по този начин не допуснаха сериозни опасности за гол на сметката на Крисъл Палас.

Следващата контрола на “червените дяволи” ще е в събота срещу друг противник от Премиър лийг в лицето на Астън Вила. От своя страна лондончани ще се изправят срещу Лийдс в петък отново в Австралия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация