Валентич: Готвим се като за всеки мач, напрежението е едно и също

19:38
Валентич: Готвим се като за всеки мач, напрежението е едно и също

"Това ще е моят треньорски дебют в европейските турнири. Като футболист съм играл. Мачът е мач, независимо от ранга на състезанието. Готвим се като за всеки един двубой напрежението е едно и също“, обяви треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич на официалната пресконференция преди първия мач срещу АПОЕЛ Никозия от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Всичко опира до анализирането на играта. Имаме много млади играчи, които не са играли на европейско равнище и има върху какво да работим и да се тревожим“, добави той.

"Трудно е да се анализира отбора на АПОЕЛ, защото смениха много играчи. Имат 12 нови футболисти. Гледали сме четири от техните контроли. Много опитен отбор, това е разликата между тях и нас. Това са две срещи, а ние се надяваме, че ще успеем да се справим. Ще наблегнем на агресията и бързината", продължи Валентич.

"В България няма играч, който може да замени Тодор Неделев. Не само заради неговите качества, а и като човек. Той е невероятно добър, има изключително голямо сърце и присъствие като личност. Да не забравяме, че благодарение на него ние ще играем в Европа. Имаме отговорност към него. Тошко се чувства добре, вчера беше на Коматево. На 25 юли той има преглед и това ще бъде направена оценка на неговото състояния. Последната дума имат лекарите", обяви още специалистът.

"Мартин Секулич е изключителен играч, който може да ни помогне много на Ботев Пд. След Атанас Илиев ние не сме имали нападател, който да има такива показатели. Той идва след една дълга почивка. Нямах намерение да го пускам срещу Ботев Враца в самото начало на второто полувреме. Радваме се, че той е с нас, защото беше изключително трудно да намерим нападател в рамките на нашия бюджет“, смята Валентич. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация