Ботев Пловдив се завръща на европейската сцена

06:54
Ботев Пловдив се завръща на европейската сцена

Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване. Във втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите "канарчетата" на Азрудин Валентич трябва да премерят сили с гранда на кипърския футбол АПОЕЛ (Никозия). Първият двубой между двата отбора е тази вечер на стадион "Васил Левски" в София, като мечтата на жълто-черната част от Пловдив е възможно най-скоро "Колежа" да бъде завършен и от следващия сезон "канарчетата" да започнат домакинстват в международни срещи в своя дом.


Ботев (Пловдив) започна крайно колебливо в новия шампионат - отборът на Валентич записа две загуби от два мача и е на предпоследното място в класирането на efbet Лига. Естествено, пораженията от Хебър (Пазарджик) и Ботев (Враца) не бяха приети добре от феновете на пловдивския клуб, които се надяват възможно най-скоро "жълто-черните" да се стабилизират. 


На фона на лошото начало в efbet Лига срещата с АПОЕЛ крие доста неизвестни, като привържениците на "канарчетата" жадуват за мини европейски пробив, каквито имаше в по-близкото минало на отбора - през 2013 година Ботев (Пловдив) стигна до третия квалификационен кръг в Лига Европа, където отпадна достойно след две равенства с Щутгарт, а през 2018 година отново в третия квалификационен кръг на ЛЕ пловдивчани бяха елиминирани от Маритимо.


Плюс за ботевистите може да бъде това, че АПОЕЛ все още е в "лятна ваканция", като първенството в Кипър започва след повече от месец. Освен това тимът, чийто наставник в средата на 90-те години беше пловдивската легенда Христо Бонев, е пълен с нови футболисти. 


Ботев със сигурност трябва да опита да стигне до добра преднина в резултата още в София, ако не иска да се "пържи" в горещата пещ в Никозия след седмица, когато по предварителни прогнози температурите в кипърската столица ще достигнат до 38-39 градуса по Целзий. 


Както и досега през сезона, срещу отбора от Острова на Афродита Ботев (Пловдив) няма да разчита на своята звезда Тодор Неделев, който продължава да се възстановява след инцидента, случил се в Грузия с националния отбор.


Лига на конференциите, втори квалификационен кръг:


БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - АПОЕЛ (НИКОЗИЯ)


Вероятни състави:


БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Супрайен, Пунчец, Генев; Ето'о, Рабей, Мертенс, Конате; Брахими, Току; Секулич
Старши треньор: А. Валентич


АПОЕЛ (4-3-3): Белец; Сушич, Каро, Креспо, Уилър; Даушвили, Далсио, Сарфо; Теодору, Маглица, Ндонгала
Старши треньор: С. Августи

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация