"Сините" тренирали тактиката за ПАОК само 30 минути

11:58
"Сините" тренирали тактиката за ПАОК само 30 минути

Впечатляващият успех на Левски с 2:0 над ПАОК е изкован с тактика, тренирана едва 30 минути. Многото кадрови проблеми в състава на „сините“ в навечерието на първия мач на отбора в евротурнирите от 3 години насам принуди старши треньора Станимир Стоилов на няколко пъти да променя формацията за двубоя с миналогодишния 1/4-финалист в Лигата на конференциите в дните преди срещата.


Първоначалната идея на опитния специалист е била свързана със залагане на изпитаното за големи мачове 3-5-2. С нея столичният гранд елиминира по категоричен начин Лудогорец през пролетта на полуфиналите за Kупата на България след две победи, а след това със същата схема спечели финала срещу ЦСКА с 1:0 за първи трофей на клуба след 13-годишна пауза. 


Именно върху тази формация падаше акцентът в тренировъчния процес в дните преди мача на стадион „Георги Аспарухов“. Идеята на Мъри беше Жереми Петрис да играе отляво, докато Роналдо да бъде преквалифициран в десен халф-бек. 


Контузия на Келиан ван дер Каап във вторник промени плановете на Стоилов, а в сряда той опита 4-2-3-1. Заради отсъствието на Цунами в ролята на крайни защитници влязоха Патрик-Габриел Галчев и Патрис. 


В крайна сметка в деня на двубоя Стоилов изпробва в кратко занимание 3-4-3, на която схема в крайна сметка заложи, след като стана ясно, че нидерландецът единствен от петимата контузени ще може да бъде използван срещу гърците, пише "Труд". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация