Бонучи: Ще се опитам да бъда себе си и да съм на разположение за останалите

23:20
Бонучи: Ще се опитам да бъда себе си и да съм на разположение за останалите

Новият капитан на Ювентус Леонардо Бонучи говори пред “Гадзета дело спорт” и “Тутоспорт” по различни теми, свързани със себе си и своя отбор.

За мечтания триумф в Шампионската лига

Когато се присъединих към отбора, мечтата ми беше да имам страхотна кариера и да спечеля всичко. Почти съм я постигнал, на 90% е изпълнена. Просто ми липсва тази малка частица, която причинява болка на феновете на Юве. Дано в оставащите две години от договора ми отново да намерим стабилност в Европа. Винаги е трудно да печелиш. Първата стъпка е да достигнеш четвъртфиналите, а след това ти е нужен късмет. В толкова уникален сезон като предстоящия, всичко може да се случи, така че защо да не вярваме в бъдещето на Юве в Европа?

За напускането на Матайс де Лихт

То не ме изненада, защото от определени негови коментари стана ясно, че той не искаше да остане в Ювентус. Аз обаче смятам, че в крайна сметка трябва да проявиш уважение. Колективът, в който беше през последните три години, му помогна да израсне, а клубът инвестира в него. Желая му всичко най-добро, но определени изказвания, които той направи по време на лагер с националния тим, не бяха много приятни. Говорихме си за това след ваканцията ни и той прояви разбиране. Байерн (Мюнхен) е голям клуб, но това не е достатъчно, за да е сигурно, че ще печелиш.

За фаворита за Скудетото

Мисля, че най-силният отбор е този на Интер, тъй като те си върнаха Ромелу Лукаку, който може да направи разликата. Милан ще започнат с напрежението, свързано със защитата на титлата им. Интер ще бъдат с най-завършения състав, ако задържат Милан Шкриняр. Ние също сме замесени в борбата. Също така смятам, че трябва да държим Лацио под око.

За Пауло Дибала и Николо Дзаниоло

Дибала в Рома ме заинтригува, защото там не е лесно. Пауло обаче има качествата да стане символ на един отбор, който наскоро спечели европейски трофей. Рома, от друга страна, са в ситуация на несигурност, защото могат да направят страхотен сезон, но и рискуват да не се класират за Шампионската лига. Мога да кажа, че Дзаниоло е голям талант, който все още не осъзнава с колко огромен потенциал разполага. Все още не е опознал изцяло себе си. Още в началото всичко му се получаваше и сега трябва да разбере как да се справи с това огромно напрежение. Футболните качества не са достатъчни, за да играеш за Ювентус. Ако остане в Рома, ще има възможността да играе с Дибала. Но ако реши да дойде в Юве, ще се опитаме да го накараме да се почувства като у дома си.

За Бремер

Той е талантлив играч с голямо бъдеще. В последните две години израсна много с Торино. Той разполага с потенциал и впечатляваща физика. Клубът направи най-добрата покупка за позицията на Де Лихт.

За капитанската лента

Най-после я получих (смее се - б.р.). Винаги съм имал важна роля в съблекалнята. Сега съм най-възрастният в състава и съм образецът за пример. Отговорността и гордостта при носенето на тази фланелка ще трябва да бъдат още по-големи. В тренировките има ентусиазъм и новите попълнения са много важни. Надявам се, че съм се научил от множеството силни страни на Киелини. Ще се опитам да бъда себе си и да съм на разположение за останалите. Когато ми предаде капитанската лента, Джорджо ми каза: “Сега това е твоя работа”. След година, в която Юве не спечели нищо, не е лесно да започнеш отначало. Клубът прави важни инвестиции, за да се върне веднага на върха. От нас зависи да създадем комбинацията, с която да върнем Ювентус там, където заслужава да бъде. Добрият капитан преди всичко трябва да има добър колектив зад себе си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация