Потъването на Ботев Пловдив продължава

23:24
Потъването на Ботев Пловдив продължава

Отборът на Арда Кърджали влоши сериозно ситуацията в Ботев Пловдив, оставяйки "канарчетата" с празни ръце от началото на кампанията. Днес възпитаниците на Александър Тунчев победиха "канарчетата" с 2:0 в Коматево в среща от третия кръг на efbet Лига. Първо Иван Тилев (36) беше точен за гостите, а Ласана Н'Диайе (54) удвои. На стадиона бе и новият национален селекционер на България Младен Кръстаич. Ботев отново не впечатли с играта си и предизвика недоволство у своите фенове с продукцията на терена. Някои от привържениците на Ботев дори започнаха да викат "Оставка" заради поредния безличен мач на любимия им тим. Пловдивчани са на последно място в класирането с нулев актив от три мача, а днешното представяне заличи добрите впечатления от двубоя с АПОЕЛ преди дни, завършил наравно 0:0. Александър Тунчев пък взе сладък реванш от Азрудин Валентич за двубоя през месец март, когато бившият защитник бе начело на Локомотив (Пловдив) и загуби в Коматево с 1:2. Видимо Ботев е зависим от отсъстващия Тодор Неделев, като липсата на капитана на "жълто-черните" се забелязва и с просто око на терена.

Двубоят е от голямо значение за домакините, които все още са с нулев актив от началото на кампанията. До момента в първенството "жълто-черните" отстъпиха на Хебър с 0:1 и на Ботев (Враца) с 2:3. 

Арда, воден от бившия наставник на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев, записа едно поражение и един успех. Тимът стартира с тежка загуба от ЦСКА - София с 0:3, но в предишния кръг победи с 1:0 Берое у дома. 

Мачът започна с високо темпо и атаки към двете врати, които обаче не доведоха до нищо по-опасно пред двете врати. В 14-ата минута Реда Рабей стреля много неточно малко преди границата на наказателното поле. Две минути по-късно Мартин Секулич бе намерен в наказателното поле с дълго подаване по въздуха на Емануел Току. Новото попълнение на "канарчетата" си спря топката на гърди и стреля, което принуди стража Васил Симеонов да се намесва. Вратарят отрази, след което изпусна топката, но поправи грешката си и предотврати сигурен гол. 

Последваха два удара от страна на гостите. Първо Деян Лозев стреля много неточно в аут от далечна дистанция, а след това пробив на Светослав Ковачев в наказателното поле завърши с удар на нападателя, отразен от Георги Аргилашки. В 27-ата минута Джеймс Ето'о сложи топката на крака на Николай Минков, оставен сам на втора греда. Вместо да стреля, халф-бекът на Ботев реши да подава и сгреши.

В 34-ата минута директен удар на Иван Тилев от фаул не затрудни Георги Аргилашки. Две минути по-късно Иван Тилев отбеляза попадение за Арда, което впоследствие веднага бе отменено заради засада на полузащитника. ВАР обаче се намеси и показа, че Тилев е бил в редовна позиция при подаването на Светльо Ковачев. В случая Роберто Пунчец закъсня с изтеглянето си.

В началото на второто полувреме наставникът на Ботев Азрудин Валентич предприе офанзивна смяна, включвайки в игра Димитър Тонев на мястото на Роберто Пунчец, което веднага доведе до по-активни действия в атака за "канарчетата". В 49-ата минута центриране на Ето'о от корнер към първа греда бе засечено от Мохамед Брахими. Топката описа коварна парабола, но прелетя над горната греда. 

В 52-ата минута и Емануел Току пробва късмета си с изстрел от далечна дистанция, който премина много опасно покрай сглобката на вратата. В 54-ата минута Арда удари Ботев с втори гол. Центриране на Иван Тилев не беше посрещнато по най-добрия начин от Дилан Мертенс, който отклони топката право към Ласана Н'Диайе, Нападателят на гостите разстреля Аргилашки от няколко метра, смълчавайки феновете на Ботев. 

В 63-ата минута Ботев можеше да намали изоставането си с голяма доза късмет. Николай Минков удари горната греда в опита си да центрира от въздуха. В 68-ата минута Ето'о стреля по земя, но право в ръцете на вратаря. Видимо играта на Ботев се разстрои след втори гол на Арда, а феновете на стадиона започнаха да недоволстват от продукцията на терена. Някои от тях започнаха да викат и "Оставка". 

До края на срещата двата тима не стигнаха до нов гол и така Арда се поздрави с важен успех, оставяйки Ботев на дъното в класирането. 

БОТЕВ 0:2 АРДА

0:1 Иван Тилев 36'
0:2 Ласана Н'Диайе 54'

БОТЕВ: 1. Георги Аргилашки, 4. Виктор Генев (К), 18. Самюел Супрайен, 44. Роберто Пунчец, 6. Дилан Мартенс, 22. Реда Рабей, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето'о, 10. Емануел Току, 7. Мохамед Брахими, 9. Мартин Секулич;

АРДА: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев, 18. Ласана Н'Диайе, 20. Деян Лозев, 33. Иван Тилев, 70. Христо Иванов, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев (К);

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация