Арсенал прегази Челси в контрола

09:23
Арсенал прегази Челси в контрола

Отборът на Арсенал записа гръмка победа над Челси с 4:0 в престижна контрола от предсезонната подготовка на двата тима в Орландо, САЩ. 

Възпитаниците на мениджъра Микел Артета не дадоха никакво съмнение за превъзходството си и взеха инициативата от първата минута. Няколко добри намеси на стража на Челси Едуар Менди предотвратиха откриването на резултата. 

В 15-ата минута обаче Габриел Жезус успя да намери мрежата с прехвърлящ удар, след като се възползва от излизане на Менди извън вратарското поле. В 36-ата минута Мартин Йодегор беше изведен на свободна позиция в наказателното поле и с удар с левия крак направи резултата 2:0. Той се запази до края на полувремето, но Арсенал още не беше казал последната си дума и шоуто на “артилеристите” след почивката продължи. 

В 66-ата минута Арсенал стигна до трети гол. Стражът на Челси Едуар Менди направи всичко по силите си да предотврати гола, като отрази два изстрела, но от третия опит Букайо Сака намери мрежата. 

В самия край на срещата, секунди преди последния съдийски сигнал, Самби Локонга оформи крайното 4:0 и така Арсенал записа гръмка победа над градския си съперник и даде заявка за силен сезон в Премиър лийг. В следващата си контрола на 30 юли Арсенал се изправя срещу испанския Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация