Холанд не си губи времето - вкара още в дебюта си за Сити

05:01
Холанд не си губи времето - вкара още в дебюта си за Сити

Норвежкият нападател Ерлинг Холанд направи блестящ дебют за новия си тим Манчестър Сити след трансфера си от Борусия Дортмунд през лятото. Той се разписа за победата с 1:0 над Байерн Мюнхен в мач, който е част от предсезонната подготовка за двата тима. 

Срещата се изигра на “Ламбо Фийлд” в Грийн Бей, Уисконсин и започна със закъснение, след като се получи предупреждение за тежка гръмотевична буря, която можеше да застраши здравето на играчите и зрителите по трибуните. 

Като цяло “гражданите” бяха по-активният тим на терена. Първата възможност за гол се откри пред Кевин Де Бройне, но ударът му мина край левия страничен стълб. Това се случи в петата минута. 

Последва възможност пред Джак Грийлиш, но и той не намери целта. Байерн се опита да намери отговор, но не успя. Така се стигна до 12-ата минута, когато Де Бройне изведе Грийлиш в наказателното поле. 

Англичанинът прати топката пред вратата, където добре пласираният Холанд я засече и прати в мрежата, след което попадна в обятията на своите съотборници заради дебютния си гол.

Веднага след попадението на Холанд реферът извади играчите от терена заради тежкия дъжд и гръмотевичната буря. След близо час играта се поднови, като полувремената бяха съкратени на по 40 минути. Резултатът обаче остана непроменен до края и така двубоят ще остане в историята с успешния дебют на Холанд за английския тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация