ПСЖ вкара 6 на японци (видео)

19:07
ПСЖ вкара 6 на японци (видео)

Лионел Меси и Неймар комбинираха изключително ефективно и бяха с основен принос за разгромния успех на Пари Сен Жермен над Гамба Осака с 6:2, като по този начин френският колос приключи предсезонното си турне в Япония с три победи от три изиграни срещи.

И двамата нападатели играха в откриващите 70 минути в Осака, като Неймар вкара дузпа през първата част, преди да асистира на Меси. Аржентинецът върна впоследствие жеста на бразилеца през втората част, освобождавайки Неймар за втория му гол в двубоя. Килиан Мбапе записа името си сред голмайсторите с точно изпълнение от бялата точка в края, след като се появи в заключителния половин час на мача. Пабло Сарабия и Нуно Мендеш също се разписаха за тима на Кристоф Галтие.

Вратарят на Гамба Масааки Хигашигучи разочарова звездите на ПСЖ в началото на срещата, след като първо отрази удар на Меси, а след това спря и Неймар. Френският шампион проби отбраната на съперника в 28-та минута, след като грешка в защитата даде топката на Меси, чийто отразен изстрел попадна в обсега на Сарабия, който не сбърка за 1:0. Неймар удвои 120 секунди по-късно, но тимът от Осака върна едно попадение чрез Кейсуке Курокава.

Мендеш направи резултата 3:1, а Меси уби интригата с четвърти гол. Неймар отбеляза втория си гол след точно час игра, преди Хирото Ямами да реализира второ попадение за Гамба. Крайното 6:2 оформи Мбапе с дузпа в 86-та минута. За парижани предстои пътуване до Израел, където съставът ще се изправи срещу Нант в спор за Суперкупата на Франция на 31 юли в столицата Тел Авив. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация