Официално: Байерн купи 17-годишен нападател

20:30
Официално: Байерн купи 17-годишен нападател

От Байерн (Мюнхен) официално обявиха трансфера на Матис Тел, който пристига от Рен за предполагаемата сума от 20+8,5 млн. евро. Договорът на 17-годишния нападател е за следващите пет сезона. Той ще носи фланелката с номер 39.

Тел изигра 10 мача във всички турнири за Рен през миналия сезон. През август 2021-ва той дебютира в мач от Лига 1 и така се превърна в най-младия играч с официален двубой в клубната история с възрастта си от 16 години и 110 дни, подобрявйки постижението на Едуардо Камавинга. Младият талант има 10 гола в общо 15 мача за юношеските отбори на Франция до 17 и 18 години.

“Байерн са един от най-добрите отбори в света. Определено гледам напред към това чудесно предизвикателство и ще дам всичко от себе си за този клуб. Бях доста впечатлен от разговорите с Хасан Салихамиджич и останалите ръководители на Байерн и бързо осъзнах, че със сигурност исках да дойда в Мюнхен”, коментира Тел пред клубния сайт.

“Матис Тел е сред най-големите таланти в Европа. Много бърз, технически силен и гъвкав нападател. Той спечели Европейското първенство до 17 години с Франция през това лято като капитан на тима. Следим го отдавна и сега успяхме да го убедим да направи следващите си стъпки с нас в Мюнхен. Горди сме с това, тъй като имаше доста клубове, които искаха да подпишат с него. Развитието на толкова изключителен млад играч е вълнуващ проект за всички нас. Разбира се, Матис се нуждае от време, минути на терена и ритъм. Всички ние сме убедени, че той има голяма кариера пред себе си и че ще помогне на нашия отбор”, добави спортният директор Салихамиджич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация