Мексиканци врътнаха реми срещу Реал Мадрид с гол в края (видео)

06:31
Мексиканци врътнаха реми срещу Реал Мадрид с гол в края (видео)

Шампионът на Европа Реал Мадрид продължава да е неубедителен по време на контролите си в САЩ. Тази вечер възпитаниците на Карло Анчелоти направиха реми 2:2 срещу мексиканския Клуб Америка на стадион "Оракъл Парк" в Сан Франциско. Така "Белият балет" остава без успех в предсезонната си подготовка, след като преди няколко дни загуби с 0:1 от вечния враг Барселона. За испанския тим се разписаха Карим Бензема (22) и Еден Азар (54 - дузпа), а за мексиканците точни бяха Хенри Мартин (5) и Алваро Фидалго (82 - дузпа).


Реал започна мача разсеяно и веднага бе наказан. Още в 5-ата минута Мигел Лаюн пробва далечен удар, който обаче се получи като извеждащ пас за Мартин в наказателното поле, той овладя и отблизо вкара във вратата на Андрий Лунин.


Постепенно обаче мадридчани се окопитиха и в 22-рата минута Бензема направи двойно подаване с Марко Асенсио, след което със силен шут прати топката в мрежата за 1:1.


Французинът имаше още един шанс да се разпише в края на първата част, но мощен негов удар профуча покрай вратата.

 

В началото на второто полувреме Реал излезе напред в резултата. Лукас Васкес нахлу на скорост и бе спънат за дузпа, а Еден Азар хладнокръвно реализира за 2:1.


Последва сериозен натиск на мадридчани, които пропуснаха още няколко добри възможности чрез Дани Себайос и Орелиен Чуамени, като вратарят Оскар Хименес се отличи с блестящи спасявания.


Вместо Реал да подпечата победата си, Америка стигна до изравняване. В 80-ата минута и мексиканците си изработиха дузпа за нарушение срещу Алваро Фидалго. Потърпевшият застана зад бялата точка и при първия опит не успя да преодолее Лунин. Съдията обаче нареди дузпата да бъде пребита, тъй като вратарят бе напуснал с повече от метър голлинията си при удара на съперника. При втория опит Фидалго все пак успя да прати топката в мрежата, макар Лунин отново да я докосна, но не достатъчно, за да отрази удара и така резултатът стана 2:2.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация