Започва ли нова синя приказка в Европа? Време е за много тежко изпитание

07:16
Започва ли нова синя приказка в Европа? Време е за много тежко изпитание

Тази вечер в 20:30 часа Левски излиза срещу ПАОК в реванша между двата тима от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" постигнаха отлична победа с 2:0 на "Георги Аспарухов", но сега предстои по-трудната част от задачата. Срещата на "Тумба" със сигурност ще бъде много по-различна от тази в София и футболистите на Станимир Стоилов трябва да са готови за здрава битка, ако искат да отстранят гръцкия гранд.


В първия двубой Левски изигра един от най-силните си мачове напоследък. "Сините" надиграха своя съперник и с малко повече шанс можеха да запишат дори по-голяма победа, която щеше да им даде много повече спокойствие днес. ПАОК пък като че ли не се бе подготвил добре за този сблъсък. Гърците изглеждаха изненадани от сърцатата игра на левскарите и от мощната подкрепа от трибуните. Днес обаче палачинката се обръща. Отборът от Солун ще може да разчита на подкрепата на своите фенове и ще излезе пределно мотивиран да търси обрат. Ако в първия мач е имало подценяване, то днес по никакъв начин не можем да разчитаме това да се повтори.


За Левски ще е много важно да не получи ранен гол, който да даде допълнително вдъхновение на домакините. В същото време обаче столичани не бива само да пазят резултата от първия мач, а ще трябва да бъдат достатъчно активни и в предни позиции и да търсят голове на "Тумба". Макар предннината им да е добра, тя може много бързо да бъде заличена. Затова е много важно Мъри Стоилов да подбере правилната тактика и правилните изпълнители, които да изпълнят неговите указания на терена.


ПАОК превъзхожда Левски в почти всяко отношение и най-вече като финансови възможности. Гърците разполагат с изключително качествен състав и амбициите им в турнира са големи. Това обаче може да бъде нож с две остриета, защото така и напрежението над играчите е по-голямо, а то със сигурност се е увеличило двойно след загубата в София.


В Левски реално напрежение не би трябвало да има, защото дори и да отпадне от Лигата на конференциите, едва ли някой ще направи кой знае каква трагедия от това. Представянето в първия мач обаче показа, че "сините" имат качества да продължат в третия предварителен кръг и ще бъде жалко, ако отборът отпадне толкова рано. Още повече, че всяка стъпка напред в турнира носи и допълнителни приходи и повишава цената на играчите, а това е изключително важно за отбора от "Герена", който се бори със зъби и нокти за финансовото си оцеляване. А пътят напред изглежда доста по-приятен, тъй като следващият съперник на Левски ще бъде от доста по-ниско ниво в сравнение с това на ПАОК.


Очакванията са Станимир Стоилов да не направи никакви промени в състава в сравнение с първия мач, залагайки на максимата, че когато отборът върви, съставът не се пипа. Цунами и Андриан Краев се възстановиха от своите контузии, заради които пропуснаха първата среща, но наставникът едва ли ще рискува с включването им в стартовата единайсеторка. Все пак има шанс те да се появят в хода на мача.


Така на терена ще излязат Михайлов на вратата и пред него Ван дер Каап, Сундберг и Кордоба в защита. Петрис и Галчев ще са халф-бековете, а Кръстев и Миланов ще си партнират в средата на терена. В атака пък ще действат триото Уелтон, Бари и Роналдо.


В ПАОК добрата новина е, че Виейриня е възстановен и ще може да вземе участие в днешната среща. Централният защитник Янис Михаилидис също поднови тренировки и има шансове да замени неубедителния Янис Каргас в центъра на отбраната. Нелсон Оливейра и Омар Ел Кадури обаче все още се готвят на индивидуален режим и няма да бъдат на разположение на треньора Разван Луческу.


Най-вероятно румънецът ще заложи на Котарски под рамката и пред него Лирацис, Ингасон, Михаилидис и Соарес в защита. Дандаш, Дъглас и Куртич ще действат в средата на терена, а Виейриня, Нарей и Живкович ще започнат в предни позиции.


Лига на конференциите, втори предварителен кръг, реванш:


ПАОК - ЛЕВСКИ (в първия мач 0:2)


Вероятни състави:


ПАОК: Котарски, Лирацис, Ингасон, Михаилидис, Соарес, Дъглас, Дандаш, Куртич, Виейриня, Нарей, Живкович


ЛЕВСКИ: Михайлов, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Петрис, Кръстев, Миланов, Галчев, Роналдо, Бари, Уелтон

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация