Хардън се прицели в титлата

17:14
Хардън се прицели в титлата

Джеймс Хардън изрази мнение, че Филаделфия 76-ърс притежава необходимото, за да се бори за титлата на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като подписа нов договор, с който ще остане в организацията. Американските медии предадоха миналата седмица, че десеткратният участник в „Мача на звездите“ се е съгласил на реструктуриран двугодишен договор на стойност 68.6 млн. долара.

Фили не оповестиха параметрите в новата сделка на Хардън в изявлението си, с което потвърдиха подновяването на договора му. Гардът, който се присъедини към тима през февруари след трейд от Бруклин Нетс, сподели задоволството си от споразумението. „Точно тук искам да бъда. Тук искам да печеля и мисля, че разполагаме с необходимите оръжия, за да постигнем тази цел. От първия ми ден в организацията на 76-ърс, отборът и феновете ми помогнаха да се почувствам сякаш съм у дома си във Филаделфия. Развълнуван съм да надградя от миналия сезон и нямам търпение да се върна на паркета с момчетата и да започна това приключение“, коментира той.

Хардън вкара 442 точки, овладя 149 борби и даде 220 асистенции в своите 21 мача за Фили през изминалата кампания. Старши треньорът на отбора Док Ривърс приветства решението на Хардън да обвърже бъдещето си с тима. „Не мога да бъда по-щастлив с решението на Джеймс да се обвърже с нашата организация. През последните две години ние направихме огромни крачки към постигането на крайната ни цел, а именно – титлата. Джеймс споделя нашата мотивация и страст да станем шампиони и той вярва, че при нас има най-добър шанс да го стори“.

Според информациите, Хардън ще заработи 33 млн. долара през сезон 2022/23 в сделка, която включва опция за играча на стойност 35.6 млн. долара за 2023/24. Той отказа опцията си от 47.4 млн. долара за предстоящия сезон, за да помогне на Сиксърс да подсилят състава си. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация