Има вероятност Саша Зверев да играе на US Open

17:47
Има вероятност Саша Зверев да играе на US Open

Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев не изключва възможността да играе на започващото на 29 август Открито първенство на САЩ, но по-реалистично изглежда завръщането му на корта да бъде в средата на септември за финалите на Купа "Дейвис", съобщава Ройтерс.

Зверев, който е втори в световната ранглиста, се възстановява от операция на връзките на десния глезен, който контузи тежко в края на втория сет по време на полуфиналния си мач на "Ролан Гарос" срещу Рафаел Надал през юни.

"Саша се възстановява добре и се надява, че ще бъде готов за Откритото първенство на САЩ. Въпреки това, все още е прекалено рано да се каже дали той ще може да играе в него, или не", заяви говорител на тенисиста.

Зверев, който достигна финала на надпреварата на "Флашинг Медоус" през 2020 година, пусна видео в социалните мрежи, от което става ясно, че вече се движи без помощта на патерици. По-рано през седмицата той потвърди участие на турнира в Токио от 3 до 10 октомври.

"Финалите на Купа "Дейвис" в Хамбург изглеждат по-реалистични, но стискаме палци той да бъде готов и по-рано. Със сигурност ще трябва да изиграе няколко мача преди Токио", заяви още говорителят на играча.  

Германия е в група "С" на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже с Франция, Белгия и Австралия, а надпреварата е от 13 до 18 септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация