Челси договорили Кунде, но впоследствие се отказали

20:06
Челси договорили Кунде, но впоследствие се отказали

Челси е оттеглил офертата си за Жул Кунде и футболистът ще премине в Барселона, обяви спортният директор на Севиля - Мончи. Според различни информации трансферната сума, която тимът от Андалусия ще получи за правата на централния защитник, възлиза на 55 милиона евро. Севиля е приел предложение на Челси, който обаче според Мончи е решил сам да се оттегли от надпреварата с Барса.

"В четвъртък, 21 юли, Кунде бе 'продаден' на Челси. Те обаче започнаха да изпитват колебания и оттеглиха офертата си. След това се появи Барселона. (Спортният директор Матеу) Алемани се свърза с нас за първи път в понеделник и получихме по-лоша оферта от това, което търсехме. В крайна сметка постигнахме споразумение и тази продажба ще бъде рекордна за Севиля", заяви Мончи. 

Той добави, че в последствие Челси отново е изпратил оферта, но този път със значително занижена сума. Кунде е обект на интерес от други клубове от 2020 насам, когато Севиля отказа на Манчестър Сити. Челси пробва да го привлече и през миналия сезон, а според Мончи сега е правилното време за трансфер. "Не искахме да му отказваме трансфер за трети път. Той е професионалист, но е също така и човек. Не можем да не мислим за това как се чувства и какво иска за себе си", добави Мончи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация