Станаха ясни потенциалните съперници на Григор Димитров във Вашингтон

22:26
Станаха ясни потенциалните съперници на Григор Димитров във Вашингтон

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров научи жребия си за предстоящия турнир от сериите АТР 500 във Вашингтон, който започва на 30 юли и ще се проведе до 7 август.

Гришо е пети поставен в основната схема, която е оглавена от втората ракета на Русия Андрей Рубльов. Хуберт Хуркач е втори поставен и именно в неговата четвъртина е позициониран най-добрият ни тенисист, което означава, че двамата може да се срещнат на четвъртфиналите. Анди Мъри обаче също е там като потенциален бъдещ противник на поляка и не е сигурно, че няма да станем свидетели на “изненада”.

Високата поставеност на Димитров означава, че той получава място без игра във втория кръг (1/16-финал), тъй като схемата е голяма и се състои от 64-ма души. 

Първият му съперник ще бъде победителят от дуела Адриан Манарино и Брадли Клан (американец с уайлд кард). Ако го преодолее, на осминафиналите Гришо ще срещне някого измежду 12-ия поставен Себастиан Баес, Себастиан Корда или Иля Ивашка.

Номер 3 и номер 4 в щатската столица са домакинските представители Тейлър Фриц и Райли Опелка. 

Докато течеше церемонията за теглене на жребия водещият обясни, че Димитров и Денис Шаповалов провеждат тренировка на кортовете в комплекса. 

Най-доброто постижение на Григор във Вашингтон е четвъртфинал през 2013-та, а миналата година отпадна във втори кръг от един от потенциалните си съперници и сега - Ивашка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация