Локомотив София също не пропусна да победи Ботев Пловдив

20:33
Локомотив София също не пропусна да победи Ботев Пловдив

Локомотив София стигна до първи успех през новия сезон, след като се наложи с 2:0 над Ботев Пловдив в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Преди началото на двубоя и двата тима бяха без победа в първенството, но в крайна сметка попадения на Димитър Митков (49’) и Илия Димитров (84’) направиха разликата и добавиха три точки в актива на столичните “железничари”. Ключов бе моментът, когато в средата на първото полувреме Джеймс Ето’о получи директен червен картон, след като настъпи грубо Митков (27’). В 40-ата минута пък ВАР отмени гол на Мохамед Брахими заради засада. Така “канарчетата” продължават да имат само загуби от началото на шампионата и едва 2 отбелязани гола в първите 4 кръга, като логично остават закотвени на последното място.

Двубоят в “Надежда” започна равностойно, без особено положения в първите минути. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция, който обаче не доведе до нищо опасно. В 22-ата минута дойде и най-доброто до момента положение в мача. Мохамед Брахими напредна отляво и върна към Дилан Мертенс, който стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но Александър Любенов успя да избие.

Малко по-късно при едно от нападенията на Локомотив гостите от Пловдив останаха с човек по-малко. В 25-ата минута Джеймс Ето’о посегна към топката, но настъпи лошо Димитър Митков, което доведе до разглеждане на ситуацията с ВАР. Главният съдия Станимир Тренчев прегледа фаула на монитора край страничната линия, като прецени да даде директен червен картон на халфа на “канарчетата”. Така в 27-ата минута гостите останаха с 10 души на терена.

Въпреки численото си преимущество, домакините от София не успяха да наложат натиск, като дори позволиха на Ботев да атакува по-настойчиво. Така се стигна до 40-ата минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар топката бе центрирана към наказателното поле и отклонена с глава към Виктор Генев. След серия от подавания и разбъркване в пеналтерията, кълбото се оказа в краката на Мохамед Брахими, който от близко разстояние с разписа. Няколко минути по-късно обаче попадението бе отменено, заради засада при центрирането, след като ВАР прегледа ситуацията.

Второто полувреме започна с хубав пробив от страна на Мохамед Брахими, който реши сам да завършва, но ударът му премина встрани. Малко по-късно Мики Орачев остана очи в очи с вратаря на Ботев, но бранителят реши да подава вместо да стреля в близкия ъгъл и така топката се отклони от крака на защитник в “жълто”.

Четири минути след началото на второто полувреме обаче резултатът все пак беше открит. След хубаво нападение от страна на домакините Мики Орачев пусна добър успореден пас на голлинията към Димитър Митков. Централният нападател на “железничарите” не изпита затруднения и успя да засече кълбото, като го прати в опразнената врата на пловдивчани. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но този път видео-асистентът не видя нищо нередно и така резултатът беше открит в 49-ата минута.

В 60-ата минута Симеон Славчев подаде надясно към Селсо Рапосо, който центрира добре към Франка. Нападателят на Локомотив надскочи защитника на гостите и успя да играе с глава, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб. 120 секунди по-късно отново бърза атака на домакините остави Франка на добра позиция, но Ханкич успя да избие шута му. 

Натискът на “железничарите” обаче продължаваше и положенията пред вратата на гостите зачестяваха. Вратарят на "жълтите" трябваше да стои концентриран, за да не допуска още попадения в своята врата, като в 65-ата минута имаше важна намеса при изстрел от дистанция. 

Впоследствие играта на двата тима се изравни, като Ботев започна да атакува и да поглежда към противниковото поле, но без да създава нищо интересно. Така се стигна до 84-ата минута, когато Локомотив си реши срещата. Дълго подаване надясно намери непокрития Селсо Рапосо, който бе оставен напълно сам. Крайният бранител по кълбото и пусна подаване към влезлия като резерва Илия Димитров, който от своя страна засече и прониза вратата на Ботев за втори път - 2:0.

До края на срещата Антоан Бароан можеше да върна едно попадение в последните секунди на мача, но Любенов със сетни сили успя да улови. Така Локомотив записа първа победа през настоящия сезон. 

С тази победа Локомотив София се изкачва до 8-ото място, като събира 5 точки. Ботев, както вече стана ясно, е последен с 0 пункта. В следващия кръг столичани гостуват на Септември София, а “канарчетата” приемат ЦСКА София на “Коматево”.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:0 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Димитър Митков 49'
2:0 Илия Димитров 84'

Стартови състави:

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 33. Алан Диас, 89. Матеус Дуарте, 4. Мики Орачев, 21. Камен Хаджиев, 26. Красимир Милошев, 13. Селсо Рапосо, 8. Симеон Славчев, 70. Димо Бакалов, 45. Димитър Митков, 11. Франка;

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 4. Виктор Генев, 18. Самюел Супрайен, 44. Роберто Пунчец, 3. Па Конате, 22. Реда Рабей, 6. Дилан Мертенс, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето’о, 10. Емануел Току, 7. Мохамед Брахими;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация