Мъри Стоилов: Левски е моят клуб, на който дължа всичко

22:07
Мъри Стоилов: Левски е моят клуб, на който дължа всичко

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред "Нова телевизия" относно работата му на "Герена". Треньорът на "сините", заяви, че всички в клуба го мразят, защото е "много тегав" като ръководител.

"Имахме много малки неща за оправяне, за да стигнем до големите. Личният пример е добър за колектива. Левски е моят клуб, на който дължа всичко. Имам задължения и ангажименти към Левски, които трябва да покрия. Най-вече като работа. Не съм много приятен за ръководител, гарантирам ви. Даже и за чистачките. Всичко ме дразни. Не съм тегав, а много тегав. Казвам го за моите футболисти, но важи и за служителите - не искам никой да ме обича. Всички ме мразят общо взето. Като дойдат резултатите, после всички се обичаме. 

В България ако не се управлява с твърда ръка, трудно се постига крайния резултат. Не говоря да си диктатор в тежкия смисъл на думата, но да изискваш от хората всичко да става както трябва. Защото така и така получаваме заплати, така и така сме тук, но сме царе на имитацията. Много мразя тези неща в нашата действителност. Опитвам се, колкото мога, да ги избягвам. Не съм приятен като футболен ръководител. 

Ангажиментът, който поех, беше заради мъката, която събраха привържениците, искахме да им дадем лъч надежда и да спасим клуба игрово и финансово", каза Стоилов. И уточнява, че е привърженик на агресивния футбол.

Годините, опита и наблюденията са много полезни. Ако нещо не се свърши както трябва, рано или късно пак те "удря". Нищо ново не видях при завръщането си тук", разясни Стоилов. И допълва, че хубавият терен с отопление и поливна система е от добрите неща в Левски.

"Футболистът трябва да бъде обгрижван. Или вървят в пътя, в който на мен ми харесват, или се разделяме. Говоря на английски, португалски, сръбски, руски и малко турски. Футболният език обаче е един и същ. Караме чужденците да учат български, имат си учители. Средата трябва да стане екологична за футбол, за да има успехи. Компромиси не правя, те са краткият път към провала", смята треньорът на Левски.

Според него появата в Европа е било показване къде се намира клубът, а победата над ПАОК - гръмко заявяване, че Левски се е завърнал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация