Макс Верстапен: Условията бяха много сложни

22:25
Макс Верстапен: Условията бяха много сложни

Макс Верстапен стори наглед невъзможното и спечели надпреварата за Гран При на Унгария, въпреки че потегли едва 10-ти след проблемите си във вчерашната квалификацията на „Хунгароринг“. Той стори това без намесата на метеорологичните условия и без излизания на колата на сигурност, които да му помогнат.

Вместо това нидерландецът заложи на здравото и агресивно каране в многото битки гума до гума, а освен това и Ред Бул му помогнаха с правилните стратегически решения и избора на точни моменти за спиране в бокса. Така светвоният шампион успя да запише своя осми успех за сезона, като самият той заяви след края на състезанието, че се е сутринта е таял надежди само за подиум, но не и за победата в Унгария.

„Не вярвах, че ще спечеля. Надявах се да съм близо до подиума. Условията бяха много сложни днес. Мисля, че имахме много добра стратегия, винаги спирахме в правилния момент и реагирахме на случващото се около нас. Правехме много силни обиколки веднага след стопове и накрая спечелихме, въпреки че се завъртях.

„Имах проблеми със смяната на предавките и съединителя, което ни накара да променим някои неща, за да не изгорим съединителя. Това ни коства малко представяне и мисля, че точно това ме хвана неподготвен на изхода от този завой. За щастие направих пълно 360-градусово завъртане и не загубих много.

„Много добри битки, днес имах много такива. Шарл имаше проблем с твърдите гуми и ми беше лесно да го изпреваря. Това беше едно лудо състезание, радвам се, че го спечелих“, каза Верстапен малко преди да се качи на подиума.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация