Община Пловдив прекрати концесията на стадиона на Спартак

15:16
Община Пловдив прекрати концесията на стадиона на Спартак

Общинският съвет на Пловдив взе решение да развали концесията на стадион "Тодор Диев". Това стана ясно след днешното редовно заседание. С 41 гласа "за" беше прието внесеното от футболен клуб Спартак Пловдив предложение за прекратяване на концесията на съоръжението. От клуба благодариха на всички, които подкрепиха тяхното искане.

През миналата седмица ръководството на "гладиаторите" внесе в Общинския съвет мотивирано писмо, с което пожела прекратяване на концесията. Причината е увеличението на цените на строителните материали, вследствие на което по последна Количествено-стойностна сметка (КСС) инвестицията в съоръжението за осъществяване на първоначалния проект трябва да бъде 18 200 000 лева, при първоначално планирана такава в размер на 5 121 000 лева.

От клуба уточниха, че според закона за концесиите, по който е подписан договорът с Община Пловдив, не е позволено да се включи анекс, с който да се повиши сумата до стойностите, които са необходими за завършването на стадиона.

Ръководството на Спартак изрази готовност да се започне нова процедура по отдаване на съоръжението на концесия, която да бъде направена в кратък период от време, за да може изграждането на стадиона да продължи. "Гладиаторите" обявиха, че строителните дейности няма да бъдат спирани, докато траят процедурите.

От клуба заявиха, че имат намерение да направят стадион "Тодор Диев" едно от най-модерните съоръжения в България, което да отговаря на всички изисквания на Българския футболен съюз и УЕФА за провеждане на футболни срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация