Уудс отхвърлил оферта между 700-800 млн. долара, за да се присъедини към LIV Голф

18:30
Уудс отхвърлил оферта между 700-800 млн. долара, за да се присъедини към LIV Голф

Тайгър Уудс отказал предложение от около 700-800 млн. долара, за да участва в новите LIV Голф серии, заяви шефът на противоречивия Тур Грег Норман. 15-кратният шампион в Мейджърите Уудс вече обяви публично, че е против новите серии, които според него заплашват да разкъсат голфа.

Говорейки в интервю по Fox News с Тъкър Карлсън, изпълнителният директор на LIV Норман бе запитан дали е вярно, че американската голф легенда е получила оферта от „700, 800 млн. долара“, за да се присъедини към сериите. „Тези цифри се въртяха преди да стана главен изпълнителен директор, така че, да, истина е. Вижте, Тайгър може да повлияе на много неща, нали така? Така че, разбира се, обръщаме поглед към най-добрите. Те първоначално потърсили Тайгър преди да стана главен изпълнителен директор, така че, да, тези цифри са някъде в този квартал“, каза Норман, бивш номер 1 в света, в интервюто си на Тръмп Нешънъл в Бедминстър, Ню Джърси, където се проведе третият турнир с покана от LIV Голф миналия уикенд.

46-годишният Уудс неколкократно обяви лоялността си към ПГА Тура и каза, че няма никакво намерение да последва други шампиони в Мейджърите като Фил Микелсън, Брайсън ДеШамбо, Серхио Гарсия и Дъстин Джонсън в напускането на кораба в посока LIV. „Не го одобрявам. Мисля, че това, което те направиха е, да се обърнат срещу нещото, което им позволи да достигнат до тази позиция сега. И кой знае какво ще се случи в близко бъдеще с точките за световната ранглиста, критерият за влизане в Мейджърите. Някои от тези голфъри може дори да не получат възможността да участват в тези Мейджъри. Това е възможно. Все още не знаем това със сигурност“, сподели американецът.

LIV сериите, водени от Норман и спонсорирани от Обществения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, предлага наградни фондове от 25 млн. долара на турнир с 54 дупки с бързи стартове и без кътове. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация