ЦСКА и Левски научиха съперниците си при евентуално класиране за плейофа

18:31
ЦСКА и Левски научиха съперниците си при евентуално класиране за плейофа

ЦСКА София и Левски научиха съперниците си при евентуално класиране за плейофа за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

„Червените“ ще се изправят срещу победителя от двойката Брьондби – Базел, ако елиминират ирландския Сейнт Патрикс Атлетик, докато „сините“ ще играят с един измежду АЕК Ларнака от Кипър или сръбския гранд Партизан Белград, отреди тегленият жребий в централата на УЕФА в Нион.

ЦСКА ще бъде домакин в първия мач на Брьондби или Базел, който е добре познат съперник на „армейците“, след като родният тим отстрани швейцарския гранд по пътя към групите на Лига Европа през 2020. Левски, от своя страна, ще гостува в първата среща на АЕК Ларнака или Партизан, ако се справи със съпротивата на малтийския Хамрун Спартанс. Кипърците елиминираха "сините" във втория предварителен кръг на Лига Европа през 2019 с общ резултат 7:0 под тогавашното ръководство на старши треньора Петър Хубчев.

Първите мачове от плейофите ще се играят на 18 август, а реваншите са седмица по-късно. Победителите от двойките ще продължат към групите на Лига на конференциите, а загубилите ще отпаднат от европейските клубни турнири. Жребият за групите на ЛК ще се тегли в петък, 26 август, в Истанбул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация