Балъков: Динамо (Загреб) го очакват два тежки мача срещу Лудогорец

18:46
Балъков: Динамо (Загреб) го очакват два тежки мача срещу Лудогорец

Легендата на българския футбол Красимир Балъков даде интервю за популярния хърватски вестник "Вечерни лист" по повод предстоящите мачове между Лудогорец и Динамо Загреб в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Балъков говори не само като българин и човек, който познава футболните процеси в много страни, но и като бивш треньор на Хайдук (Сплит). Той работи в най-големия отбор на регион Далмация точно преди 10 години – в периода 2011/2012.

Единият от въпросите беше дали Динамо има предимство предвид факта на някои напускащи играчи в Разград. Последният, който си тръгна, е Алекс Сантана - вече в Атлетико Паранаензе. След мачовете с хърватите пък напуска и Пиерос Сотириу в посока Япония, макар неговият трансфер да е договорен преди повече от 10 дни.

Договорът на десния бранител Жордан Икоко изтече и той напусна като свободен агент, а набързо бяха продадени Ихинио Марин във втородивизионния испански Албасете и Шакил Пинас. Бранителят с произход от Суринам така или иначе играеше малко в Лудогорец и вече е част от шведския Хамарби (Стокхолм). 

Новото попълнение при българските шампиони е само едно за цяло лято. Това е полският вътрешен халф от Фортуна (Дюселдорф) Якуб Пьотровски.

"Знам, че имаше и други напускащи, но дойдоха и нови играчи, които смятам, че са подсилвания. Те събраха много добри футболисти и Лудогорец отново ще има добър отбор. Затова Динамо няма защо да се радва на напусканията в българския клуб. Ще бъдат два тежки мача, в които шансовете са 50:50", заяви Балъков в интервюто за един от най-популярните вестници в Хърватия.

Любопитното е, че на треньорската скамейка на Динамо отново е Анте Чачич, който води "сините" от Загреб и преди 10 години, когато мачовете минаха с огромна драма, а щастието се усмихна на хърватите. Точно тогава и Балъков работеше в тази страна.

С което бившият номер 10 на Щутгарт, Спортинг (Лисабон) и България се пошегува, че при толкова повтарящи се събития, е време и той да се завърне на треньорския пост в Хайдук (Сплит).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasko_iliev54
03.08.2022 09:27

Смешник и некадърник Като футболист перфектен Като личност конфликтна