Анди Руис: Исках корав опонент, затова избрах Ортис

20:01
Анди Руис: Исках корав опонент, затова избрах Ортис

По време на 13-годишната му кариера като професионален боксьор теглото на Анди Руис винаги е било тема на спорове.

При дебюта си Руис тежеше 134 килограма, а в последния си двубой през май 2021-ва беше 116 кг. Когато той шокира света, нокаутирайки Антъни Джошуа през 2019-та, тежеше 121 кг. Руиз обаче се отпусна доста и качи до 128 кг при реванша им шест месеца по-късно. Тогава той сподели, че липсата на кондиционна подготовка е била една от причините да загуби.

Сега Анди Руис отново излиза на ринга - този път срещу Луис Ортис на 4 септември.

"Благодарен съм за предоставената възможност. Исках корав опонент, затова избрах Ортис. Той е силен, със странен стил на игра, но имам дълъг подготвителен лагер и ще бъда готов. Не подценявам Ортис, защото той излиза да се бие. Той иска да е световен шампион. Няма да е лесна битка."

Последният двубой на Руис бе през 2021-ва, когато победи със съдийско решение Крис Ареола. След трета смяна на треньора си той сподели че фокусът му ще бъде изграждането на боксовите умения, а не толкова колко килограма ще излезе на кантара.

"Ще тренирам уменията си. Това не е състезание по бодибилдинг, така че ще се фокусирам върху това, което ме направи шампион. Не съм тук, за да отслабвам. Състезавам се през целия си живот. Започнах с битките едва 6-годишен, така че имам мускулна памет. Имах нужда от дълъг тренировъчен лагер. Имам страхотен екип и работим усърдно. На 4 септември ще бъде страхотна битка”, заяви бившият световен шампион в тежка категория.

mma.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация