Малтийски спартанци ще пробват да спрат Левски в поредната глава от "синята приказка"

07:06
Малтийски спартанци ще пробват да спрат Левски в поредната глава от "синята приказка"

Левски гостува тази вечер на Хамрун Спартанс в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 


Двубоят ще се играе на националния стадион на Малта и е с начален час 20:30 часа. “Сините” са фаворити срещу малтийците, след като напълно заслужено изхвърлиха най-силния съперник в предния кръг ПАОК, с общ резултат 3:1. 


Изненадващо за мнозина столичани записаха победа и равен срещу много по-скъпия гръцки тим. Именно затова всички фенове на столичния клуб искат и очакват победа. Това ще бъде първият в историята сблъсък на "сините" срещу тим от тази островна държава.


Треньорът Станимир Стоилов обаче е напълно наясно, че при най-малкото отпускане Левски ще има сериозни проблеми. 


“Шансовете са 50 на 50, като направилия по-малко грешки ще продължи напред”, убеден е Мъри.


Отбор, който печели, не се пипа, е неписано правило във футбола и най-добрият треньор в България няма намерение да прави сериозни промени. Той излиза с 10 от 11-те играчи, които стартираха в двата мача с гранда от Солун. Бразилският ляв защитник Цунами се завръща и заема мястото на игралия силно Патрик-Габриел Галчев.


Така Николай Михайлов ще е вратар, а Сонко Сундберг, Келиан ван деер Каап и Хосе Кордоба са тримата централни защитници в схемата 3-4-3. Жереми Петрис и Цунами са на двата фланга, а Филип Кръстев и Георги Миланов са останалите в средата на терена, докато напред е триото Роналдо, Уелтон и Билал Бари. Тримата вкараха по един гол във вратата на ПАОК и всички левскари се надяват добрите им игри да продължат с нова порция голове срещу Хамрун.


Малтийският състав за първи път отстрани два тима в Европа - арменския Алашкерт с 4:2 (4:1, 0:1) и босненския Вележ Мостар с 2:0 (1:0, 1:0), и заслужено е на тази фаза, като след направената селекция е смятан определено за фаворит в местния шампион за спечелване на титлата, която би била девета за клуба и първа от 2020/2021 година.  


Апетитът идва с яденето и затова треньорът Бранко Нишевич обяви: ” Левски е много добър отбор и за мен е фаворит в този сблъсък. Благодаря за високата оценка, която колегата Стоилов ни дава, но те са тимът с предимство. Ние обаче имаме своите силни страни няма да променяме стила си, като ще търсим положителен резултат, който да ни дава шансове за класиране в София.


Футболът в Малта се развива много, доказва го историческото класиране на трите тима на тази фаза, и скоро ще има тим в груповата фаза на Лигата на конференциите”, категоричен бе той.


Задачата пред Левски не е лесна, тъй като влиза в ролята на фаворит. Ентусиазмът сред “сините” привърженици е огромен, като тимът трябва да направи всичко възможно, за да го задържи и да участва в плейоф срещу загубилия от двойката на Лига Европа - АЕК Ларнака или Партизан.


Мечтата на Мъри е груповата фаза и гарантирането на близо 3 милиона евро, което ще е огромно богатство в сегашната ситуация на клуба. Първо обаче Левски трябва да покаже, че има сили да сбъдне мечтите си. А първата стъпка е победата на стадион “Та Кали”, но най-важното в този сблъсък от двама срещу малтийците е 26-кратните шампиони на България да продължат в следващата фаза.


Времето ще бъде много топло, но такова беше и в Солун. Затова оправдание няма и Левски е длъжен да играе на 100% и да победи този съперник, който има с 50 мача по-малко в европейските клубни турнири, отколкото са победите на Левски в Европа - 71. 


Факт е, че “сините” имат и исторически провали, но този път е жизненоважно за съществуването на клуба такъв да не се случи, а и разказвачът на “Синята приказка” Станимир Стоилов знае това отлично. Освен това феновете, които последните месеци събраха над пет милиона лева в помощ на клуба, заслужават да бъдат наградени с победа над Хамрун.


Очаква се поне 300 верни фенове на столичани да бъдат на стадиона и да подкрепят тима, като само 70 от тях пътуваха заедно с играчите.


ХАМРУН - ЛЕВСКИ


ХАМРУН: Бонело, Борг, Емерсон, Биеличич, Корбалан, Прша, Гюламие, Камензули, Додо, Джони, Машике


ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Сонко Сундберг, Келиан ван деер Каап, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Уелтон и Билал Бари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация