Вижте кога и срещу кого Григор ще изиграе следващия си мач във Вашингтон

11:48
Вижте кога и срещу кого Григор ще изиграе следващия си мач във Вашингтон

Григор Димитров излиза на корта отново днес, за да гони място на четвъртфиналите на АТР 500 турнира на твърди кортове във Вашингтон (САЩ). Негов съперник в третия кръг ще бъде 22-годишният американец Себастиан Корда, смятан за един от най-талантливите млади състезатели в съвременния тенис.

Мачът им е под №3 в програмата на третия по големина корт "Грандстенд", което означава, че ще започне около или малко преди полунощ. Преди тях от 19 часа там играят шведът Микаел Имер и финландецът Емил Русувуори, а след това е срещата от надпреварата при дамите между хърватката Дона Векич и китайката Ксию Уан.

Вчера поставеният под №5 Димитров се наложи с 6:1, 3:6, 7:5 над Адриан Манарино (Франция) в мач продължил 2 часа и 4 минути, записвайки четвърта победа от четири двубоя срещу този съперник.

В същото време Корда преодоля 12-ия в основната схема аржентинец Себастиан Баес с 6:1, 6:4. Представителят на домакините не загуби сет и в първия си двубой срещу Иля Ивашка.

До момента Григор Димитров и синът на бившия №2 в света и шампион на Australian Open за 1998 година Петер Корда не са играли един срещу друг в официални мачове, но са тренирали заедно. Помежду им има любопитна връзка, тъй като и двамата са работили с легендата Андре Агаси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация