Мане: Искам да съм ясен! Не мисля, че ще е лесно да играя за Байерн

11:59
Мане: Искам да съм ясен! Не мисля, че ще е лесно да играя за Байерн

Новата звезда на Байерн Мюнхен Садио Мане очаква с нетърпение първия си мач в Бундеслигата. Той ще е утре, когато сезонът в германското първенство стартира във Франкфурт, където носителят на Лига Европа Айнтрахт приема баварците. Сенегалецът вече отбеляза първия си гол за новия си клуб, след като се разписа при успеха над РБ Лайпциг в Суперкупата на Германия.

“Очаквам с нетърпение мача, защото ако играеш за Байерн, имаш цели. Знаем, че няма да е лесен мач. Чувал съм за Франкфурт, че там е една от най-страхотните атмосфери в Европа. Мисля, че това прави този спорт специален”, сподели Мане.

Срещите между Айнтрахт и Байерн често са изпълнени с голове. Баварците печелят в повечето случаи, но тимът от Франкфурт от време на време успява да ги препъне. През февруари миналата година Айнтрахт печели с 2:1, а през ноември 2019 г. Тимът постигна знаменит успех с 5:1 над Байерн.

“Както казах в началото, харесвам това първенство. Интересно е, мачовете са открити, има много голове. Хората в Германия имат страст към футбола, стадионите са пълни”, допълва бившият нападател на Ливърпул.

“Бях в Австрия две години преди около осем години. От тогава не съм имал възможност да говоря на немски, но не съм толкова зле в научаването на нови езици и ще се опитам да го подобря възможно най-бързо и да давам интервюта на немски. За мен е важно да разбирам езика, особено за тренировките и по време на мачовете”, споделя още Мане.

При представянето му на “Алианц Арена” той чу познат език, тъй като на стадиона има сенегалси феновете. “Не го очаквах, беше невероятно. Когато чух феновете да пеят известна сенегалска песен, беше много емоционално. Това е езикът на родината ми, който се нарича Уолоф. Означаваше много за мен”, разкрива той.

“Искам да съм ясен. Не мисля, че ще е лесно да играя за Байерн. Преди сезона целта е спечелването на всички възможни трофеи. Тук съм, за да помогна на съотборниците ми да постигнат мечтите ни”, завърши Садио.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация