Конгресмен с официална молба до Байдън да пусне Джокович на US Open

18:33
Конгресмен с официална молба до Байдън да пусне Джокович на US Open

Американският конгресмен Клаудия Тени публикува в социалните мрежи официалното писмо, което е изпратила до президентската администрация на Джо Байдън с апел да позволи на Новак Джокович да участва на US Open.

Както е известно, към момента САЩ изисква всички чужденци, влизащи в страната, да са ваксинирани срещу коронавирус. Естествено, великият сръбски тенисист не си е поставял медицинската защита срещу заразата и съответно се нуждае от специално изключение от президента, за да стъпи в Ню Йорк. 

Конгресмен Тени е член на Камарата на представителите именно от щата Ню Йорк, така че официалната ѝ молба в помощ на Джокович може да се счете за сериозна подкрепа. 

“Време е да пуснем Новак да играе! Днес настоявам администрацията на Байдън да направи специално изключение в интерес на нацията, така че световно известната тенис звезда Новак Джокович и всеки друг чуждестранен спортист да се състезава на US Open. 

Байдън трябва да отмени това безумно правило изцяло. Правилото на Байдън, свързано с международното пътуване, не е подкрепено от науката и е създадено за политически контрол, а не за публичното здраве”, пише Клаудия Тени в “Туитър”.

Други политици от опозиционната Републиканска партия също призовават президента да пусне Джокович в страната, а най-пиперливи в изказванията си по темата са от традиционно “червения” щат Тексас.

Новак Джокович е преодолял война и глад, за стане един от най-добрите тенисисити в света, ако не и най-добрият. Администрацията на Байдън се държи студено, безсърдечно, злонамерено и в разрез с науката”, коментира тексаският конгресмен Луи Гомерт пред десния сайт The Daily Caller.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация