ЦСКА се изложи срещу ирландци пред погледа на Христо Стоичков

21:57
ЦСКА се изложи срещу ирландци пред погледа на Христо Стоичков

ЦСКА София допусна изненадващо домакинско поражение с 0:1 от скромния тим на Сейнт Патрикс в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите и си усложни неимоверно много реванша след седмица.. Серж Атакай вкара единственото попадение в 87-ата минута, с което донесе победата на четвъртия в ирландското първенство.

Голямата липса при "червените" бе отсъствието на Иван Турицов, който не е успял да се възстанови от контузия. На негово място игра младият Дончев и именно той допусна груба грешка, след която падна голът на гостите. Изненадващо на резервната скамейка останаха Кох и Йомов. В центъра на отбраната Илич заложи на Матей и Петров.

Първият удар по посока на една от двете врати отиде на сметката на ирландците в 9-ата минута, но той не затрудни Бусато, защото мина високо над напречната греда.

След половин час игра "червените" осъществиха добра атака по лявото крило. Де Нойер нахлу в наказателното поле и опита подаване по земя почти от аутлинията, но бранител на гостите го изчисти в корнер и предотврати опасността. Секунди по-късно, в 31-ата минута, Гарсес влезе навътре и стреля по земя. Ананг изпусна шута, който бе в ръцете му, след което последва сблъсък с Вион и реферът отсъди фал в полза на стража.

Към края на полувремето българският тим заложи на по-трайно владеене на топката и на игра в половината на Сейнт Патрикс, но трудно създаваше положения. В 45-ата минута шут на Юга излезе в аут.

Седем минути след почивката Дойл бе изпуснат от "червената" отбрана след центриране от фал, но за радост не успя да овладее топката и тя попадна в ръцете на Бусато.

След час игра за домакините на терена се появиха новите попълнения Бамба и Линдсет на местата на Назон и Вион.

Скунди по-късно ирландците поискаха дузпа, претендирайки, че Де Нойер е играл с ръка в наказателното поле, но отнесоха пореден картон, този път не за бавене, а за спор със съдията.

В 64-ата минута Дойл стреля в напречната греда сам срещу вратаря, но дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено поради засада.

Четвърт час преди края на редовното време "червените" заформиха сериозно меле след центриране от корнер на Шопов, но на два пъти не се възползваха от ситуацията - първо от неубедителна изява на вратаря, а след това при игра във въздуха в малкото наказателно поле.

В 80-ата минута Сейнт Патрикс организира контраатака, която завърши с опасен удар на Кинг над вратата. Само 120 секунди по-късно гостите се възползваха от грешка на Матай и пред Дойл се откри добра възможност да отбележи, но шутира неточно.

В 87-ата минута се случи най-неприятното. Дончев върна лошо към Бусато, резервата Атакай първи стигна до топката, преодоля стража на "червените" и вкара в празната врата.

След изпълнението на центъра пред Линдсет се откри възможност да шутира и той го направи, но Ананг изби. В 93-ата минута Морено стреля от десетина метра, но право в ръцете на вратаря. Секунди по-рано футболистите на българския тим претендираха за дузпа заради игра с ръка, но не получиха такава.

ЦСКА СОФИЯ - СЕЙНТ ПАТРИКС 0:1

0:1 Серж Атакай 87'

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 16. Дончев, 6. Петров, 2. Матей, 5. Де Нойер, 15. Вион, 21. Юга, 8. Шопов, 27. Гарсес, 9. Назон, 11. Туфегджич;

СЕЙНТ ПАТРИКС: 1. Ананг, 12. Брокбанк, 5. Гривости, 4. Редмънд, 19. Бреслин, 16. О’Райли, 6. Ленън, 2. Котър, 8. Форестър, 15. Кинг, 9. Дойл;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация