С гол в последната секунда Левски прекърши Хамрун

22:33
С гол в последната секунда Левски прекърши Хамрун

Отборът на Левски постигна много важен успех с  1:0 в първия мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Филип Кръстев, който изпусна дузпа в 11-ата минута, след като удари гредата от бялата точка, бе точен в 95-ата минута. Това вдъхнови над 4000 фенове подкрепящи домакините, които за първи път в историята си търсят успеха над трети пореден противник в турнирите. Над 300 фенове на "сините" пък дерат глас за българите, като сериозна част от тях е в ложите на националния стадион "Та`Кали", където се играе мача.

Това вдъхнови над 4000 фенове подкрепящи домакините, които за първи път в историята си търсят успеха над трети пореден противник в турнирите. Над 300 фенове на "сините" пък дерат глас за българите, като сериозна част от тях е в ложите на националния стадион "Та`Кали", където се играе мача.

Удар на Уелтон бе избит в корнер във втората минута, а при последвалото центриране Бари стреля извън вратата. Бразилското крило пропусна сам срещу вратаря Бонело, който сее хвърли в краката му и изби.

Малко по-късно таранът Бари бе хванат от противник при нов ъглов удар за гостите и реферът отсъди дузпа в 11-ата минута. Зад топката застана Филип Кръстев, който финтира вратаря и стреля силно, но за нещастие на столичани топката се отби в дясната греда. 

“Сините” продължиха да водят играта и Уелтон отново стреля извън целта в 20-ата минута, а пет минути по-късно двата отбора получиха едноминутна почивка заради много топлото и задушно време. Последваха няколко силни минути за домакините, като Михайлов два пъти трябваше да се намесва при центриране и един път да избива удар с глава в корнер. 

Цунами с глава бе много близо до гол, но прати топка покрай гредата в 37-ата минута.

В 44-ата минута пък играчите на Хамрун бяха близо до гол, като Прша центрира простреляно от фал между многото играчи Михайлов изби, но кълбото рикошира в играч на малтийците и излезе в аут. Стражът имаше основание да иска нарушение срещу себе си, но такова не бе отсъдено.

Втората част започна с опасност през вратата на Михайлов, след което Роналдо стреля далеч от целта. Домакините обаче бяха определено по-свежи и вярваха повече в своите възможности. Въпреки това първо Уелтон, а след това и грешка в защитата на Хамрун, не бяха използвани от "сините".

Играчите на Хамрун пробваха далечни удари, а в 60-ата минута Джони преодоля Кордоба и центрира към Додо, който стреля от няколко метра, но Михайлов с отличен рефлекс с крак изби и запази вратата на българите.

Соу и Неделжкович влязоха за домакините и дадоха още по-вече свежи сили в атака. Играчите на Стоилов определено издишаха и трудно задържаха топката, като почти не опитваха да организират продължителни атаки. Уелтон пробва пореден техничен изстрел извън целта, а домакините атакуваха все по-опасно и без да създават чисти положения.

В 77-ата минута Марин Петков замени безличния през втората част Роналдо, а след него Андриан Краев и Илиян Стефанов замениха Бари и Миланов. Смените върнаха част от силите на левскарите, които отново станаха по-активни и не даваха да има напрежение пред тяхната врата.

В 90-ата минута Кръстев проби хубаво, но вместо да подаде на играч в синьо центрира, където нямаше негов съотборник.

Последните секунди на даденото пет минути продължение Кръстев получи топката и финтира бранител, след което с левия крак прати топката в мрежата и донесе много ценен успех на Левски.

ХАМРУН 0:1 ЛЕВСКИ

0:1 Филип Кръстев 90'+5

ХАМРУН СПАРТАНС: Бонело, Борг, Емерсон, Биеличич, Корбалан, Прша, Гуиламлер, Камензули, Додо, Джони, Машике;

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Уелтон, Билал Бари;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация