Тежък жребий за Григор на Мастърса в Монреал

17:11
Тежък жребий за Григор на Мастърса в Монреал

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров нямаше особен късмет при жребия за предстоящия другата седмица турнир от сериите “Мастърс” в Монреал. 

Топ ракетата ни на пръв поглед има лесен старт, изправяйки се срещу представителя на домакините с “уайлд кард” Алекси Галарно, но след това задачите му стават все по-сложни. 

Във втория кръг евентуално Гришо го очаква сблъсък срещу Денис Шаповалов или Алекс де Минор, които са малко под него в световната ранглиста - съответно 22-ри и 20-и. Ако потенциално се справи с това препятствие, то е напълно възможно Димитров да срещне световния номер 1 Даниил Медведев още на осминафиналите, тъй като е в неговата четвъртина на схемата. 

Медведев по право преминава във втори кръг без игра като първи поставен, а после ще има непредсказуем сблъсък срещу финалиста от “Уимбълдън” Ник Кирьос или един от най-прогресивните млади тенисисти този сезон - аржентинеца Себастиан Баес.

В половината на Димитров в схемата в Монреал са още Диего Шварцман, Хуберт Хуркач, Каспер Рууд, Роберто Баутиста Агут, Камерън Нори и Феликс Оже-Алиасим. 

Номер 2 сред поставените пък е Карлос Алкарас, защото Рафаел Надал се отказа поради възстановени болки в коремния мускул, който го извади от участие в полуфинала на “Уимбълдън”. Александър Зверев пък още лекува разкъсването на сухожилия в глезена си, получено срещу Рафа на полуфиналите на “Ролан Гарос”.

Както е известно, поради липсата на ваксина срещу коронавриус Новак Джокович не получи право да пътува до Канада и ще пропусне “Мастърс”-а в Монреал, като се надява на “зелена светлина” за игра на US Open.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация