Съперникът на Григор в Монреал - тотален новобранец

16:34
Съперникът на Григор в Монреал - тотален новобранец

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу канадеца Алекси Галарно в първия кръг на “Мастърс”-а в Монреал следващата седмица. 

23-годишният тенисист е получил “уайлд кард” от организаторите в качестовото си на местен талант и ще дебютира в основна схема на турнир на АТР, и то от най-високата категория. В кариерата си досега той има само един двубой в елитния мъжки професионален тенис, като се е случил отново в Монреал, но в квалификациите през 2019 година. Тогава Галарно пада от Рикардас Беранкис с 2:6, 4:6 в първия кръг на пресявките.

Канадецът е 238-ми в световната ранглиста и една през последните два месеца започна да влиза директно в схемите на турнири от сериите “Чалънджър”, докато се нуждаеше от преминаване на квалификациите в първата половина на 2022-ра.

Най-доброто му постижение през сезона досега е финал на “Чалънджър” в Уинипег, загубен от 146-ия в света Емилио Гомес. Той има и полуфинал от май месец, когато в италианския град Франкавила ди Маре отпада от 512-ия Франческо Маестрели.

Галарно е 180 см и тежи 79кг според сайта на АТР, като е десничар и изпълнява бекхенд с две ръце. И той, както други северноамерикански тенисисти, прекарва над 5 години от живота си в университета в Северна Каролина и е продукт на колежанската школа на САЩ, което забавя значително дебюта му в АТР турнирите. Коронавирусът пък допълнително възпрепятства пътуването му за всевъзможни турнири по света и включването му в професионалния тур се отлага допълнително.

Независимо от перспективите и таланта на Галарно, се очаква той да не предложи особено сериозно предизвикателство за Григор Димитров на домашна сцена в Монреал. Трябва да се отбележи обаче, че Гришо вече изигра един слаб мач през 2022-ра в Акапулко срещу съперник извън топ 100 - Стефан Козлов, но не би трябвало да повтори такава продукция сега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация