Фалстарт за Юнайтед на Тен Хаг в първенството

18:04
Фалстарт за Юнайтед на Тен Хаг в първенството

Ерата на Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед започна по кошмарен начин, след като неговите възпитаници загубиха с 1:2 от Брайтън домакинството си от първия кръг в Премиър лийг. Възпитаниците на нидерландеца изиграха кошмарно първо полувреме, когато “чайките” изцяло владееха положението на терена и взеха солидна преднина от две попадения чрез Паскал Грос (30’, 39). 

След почивката “червените дяволи” подобриха представянето си, най-вече след 6-ата минута и показаха доста по-добър футбол, но в крайна сметка загубиха. Това бе и втора поредна победа за футболистите на Греъм Потър над 20-кратните шампиони, след като постигнаха значим триумф с 4:0 през миналата кампания.

Още преди да са изминали 20 секунди от началото на двубоя две последователни грешки на Лисандро Мартинес и Диого Далот дадоха възможност на Леандро Тросар да измъкне топката от последния и да стреля покрай вратата.

Първото добро положение на сметката на домакините дойде в 7-ата минута, когато Санчо изведе Мактоминей в наказателното поле, той отклони към Бруно Фернандеш, но изстрелът на португалеца мина високо над вратата.

Малко след това нова грешка на отбраната на домакините, този път на Фред, доведе до нов удар по посока на Де Хеа, но той отново бе неточен. В 15-ата минута новото попълнение Лисандро Мартинес допусна нова сериозна неточност и допусна топката покрай себе си, но там Дани Уелбек се подхлъзна и не успя да отиграе качествено. Като цяло след първите няколко минути Брайтън наложи свое превъзходство и владееше топката много повече и по-уверено от “червените дяволи”.

Логичното се случи в 30-ата минута, когато Тросар изведе Уелбек, а той с успореден пас намери напълно свободния Паскал Грос и той откри за 0:1. Резултатът бе удвоен в 40-ата минута, когато няколко отлични подавания между играчи на Брайтън свариха напълно неподготвени бранителите на домакините и в крайна сметка след намеса на Де Хеа топката отново се озова в Маскал Грос, който се разписа за втори път в двубоя.

Едва след второто полувреме футболистите на Ерик тен Хаг успяха да изнесат топката в малко по-предни позиции около наказателното поле на своите гости, но отново не успяха да застрашат сериозно Робърт Санчес.

Ерик тен Хаг не направи промени на почивката в своя тим и Роналдо продължи да заема място на скамейката въпреки негативния резултат . В 49-ата минута феновете на домакините видяха един от редките проблясъци на нещо добро от техните футболисти, когато отлична топка от Ериксен в наказателното поле бе близо до това да намери Рашфорд, но той не успя да играе с нея. Минута след това на терена се появи и португалската звезда на домакините, който замени много слабо представилия се Фред.

Най-добрата възможност за Манчестър Юнайтед дойде в 60-ата минута, когато Кристиано Роналдо се измъкна зад гърба на отбраната и подаде към останалия сам срещу Санчес Рашфорд, но той стреля в тялото на стража. Веднага след това при преглед с ВАР стана ясно, че все пак в първата ситуация е имело и засада на португалеца.

Отново юношата на клуба направи нов сериозен пропуск пет минути по-късно, когато Далот центрира добре, но Рашфорд не успя да намери очертанията на вратата само на около метър - два пред нея. Две минути по-късно отново Санчес трябваше да се намесва решително след добър удар от Ериксен. Това доведе до корнер, който предизвика голямо разбъркване и суматоха в наказателното поле, а там след поредица от несъзнателни докосвания и рикошети топката в крайна сметка се озова в мрежата на Брайтън за 1:2. Положението бе разглеждано с ВАР за няколко различни потенциални нарушения, но в крайна сметка бе отсъден автогол на Алексис Мак Алистър.

В следващите минути “червените дяволи” наложиха доста по-сериозно преимущество и задържаха топката за по-дълги периоди около наказателното поле на Брайтън. В 72-ата минута Робърт Санчес отново бе затруднен след хубав удар на Далот и се наложи бранителите пред него да чистят панически.

В следващият кръг Манчестър Юнайтед ще гостува в Лондон на Брентфорд, а Брайтън посреща Нюкасъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация