Едно полувреме беше достатъчно на Локо София, за да сломи съпротивата на Септември

22:06
Едно полувреме беше достатъчно на Локо София, за да сломи съпротивата на Септември

Локомотив София продължава с възходящото си представяне под ръководството на Станислав Генчев, след като разгроми с 3:0 Септември в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. 

Димитър Митков откри резултата за символичните гости след точно изпълнена дузпа в 19-ата минута, а в 41-ата таранът на "червено-черните" се разписа за втори път и затвърди добрата си форма, тъй като вкарва в трети пореден шампионатен двубой. Крайното 3:0 оформи Димо Бакалов секунди преди края на първата част.

Домакините бяха без една от своите звезди - Атанас Кабов. Димитър Костадинов, който дойде от Левски преди началото на сезона, остана на пейката.

"Железничарите" не можеха да разчитат на Божидар Кацаров и Мики Орачев.

Първата по-интересна ситуация дойде в 9-ата минута. Септември се възползва от неразбирателство при изпълнение на корнер от страна на Локо, отне топката и организира бърза атака, която завърши с ъглов удар в негова полза. Последва центриране и изстрел с глава, който премина покрай гредата.

Гостите отговориха с добра комбинация между Славчев и Франка. Последният центрира за Бакалов, а той от своя страна отново намери Франка в наказателното поле на Септември. Последва силен шут на нападателя, който намери тялото на Митков, а не противниковата врата.

В 19-ата минута Франка получи извеждащо подаване от Славчев и пробва да центрира. Топката срещна ръката на Арсов. Първоначално реферът Ивайло Ненков не отсъди дузпа, но след преглед с ВАР промени решението си, което бе придружено с жълт картон за защитника на Септември. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Митков, който я реализира разписвайки се в трети пореден шампионатен двубой.

Септември пробва да натисне своя противник, но Локо нанесе втори удар в 41-ата минута. Хаджиев центрира почти от центъра на терена към Митков, който след майсторски параболичен изстрел с глава не остави шанс на Шейтанов за 0:2.

В заключителните секунди на първата част Локомотив вкара трети гол. Това стана след хубава атака по дясното крило. Франка бе изведен на скорост и от трудна позиция прати топката в гредата, а при добавката Бакалов се разписа в празната врата.

В 55-ата минута Каса отправи удар извън наказателното поле, който попадна в ръцете на Любенов. Секунди преди това Диас опита да изчисти топката, но след рикошет в крак на противников тя се отби първо в ръката, а след това и в лицето на защитника. Реферът прегледа ситуацията с ВАР, но прецени да не посочва бялата точка в полза на Септември.

Четвърт час преди края Митков получи възможност да отбележи хеттрик, но се засуети и шутът му от 7-8 метра бе блокиран от бранител на домакините.

В 85-ата минута Септември можеше да върне едно попадение след удар на Тодоров, но Любенов реагира и изби топката, която се отклони в напречната греда и се върна към терена.

Локо отговори с контраатака в 91-ата минута. Вутов залъга противников състезател в наказателното поле на Септември и стреля от 12-13 метра, но Шейтанов спаси.

Така червено-черните записаха четвърти пореден мач без поражение и се изкачи на 7-мо място в класирането, измествайки от него Левски, но "сините" са изиграли два двубоя по-малко.

СЕПТЕМВРИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 0:3

0:1 Димитър Митков 19' д.
0:2 Димитър Митков 41'
0:3 Димо Бакалов 45'+1

СЕПТЕМВРИ: 21. Шейтанов, 5. Георгиев, 8. Тодоров, 4. Арсов, 18. Колев, 16. Пешов, 11. Ачков, 22. Стойчев, 14. Стоянов, 25. Делимеджач, 19. Каса;

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: 24. Любенов, 22. Найденов, 21. Хаджиев, 33. Диас, 13. Рапосо, 89. Матеус, 26. Милошев, 8. Славчев, 70. Бакалов, 45. Митков, 11. Франка;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация