Шимунджа: Трябва да подходим умно

22:11
Шимунджа: Трябва да подходим умно

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори пред медиите преди реванша с Динамо Загреб от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Наставникът на разградчани се надява неговите футболисти да бъдат по-ефективни в нападение утре.

Той подходи с нужното уважение към противника и заяви, че "орлите" няма да търсят задължително ранно попадение. Шимунджа сподели притеснителната новина, че Каули и Клод Гонсалвеш ще пропуснат срещата.

Първият мач в Разград завърши с победа на Динамо с 2:1, а реваншът е утре от 21:00 ч. на "Максимир".

"Мисля, че изиграхме много добри мачове, откакто аз съм треньор. По различни начини спечелихме доста двубои, но е друго, когато играеш в Шампионска лига срещу отбор като Динамо. 

Изиграхме много добър мач в Разград, но трябва да търсим ефективност и успех. Всички знаем какво направи Пиерос Сотириу за нас. Време е другите футболисти да покажат, че заслужават своето място в Лудогорец. Утре трябва да покажат своите качества. Каули и Клод Гонсалвеш ще пропуснат мача. Всички останали ще бъдат на линия. 

Смятам, че не сме единственият клуб, който има проблеми, но търсим варианти да ги разрешим. Винаги трябва да търсим мотивация и да играем на най-високо ниво. Не можехме да избегнем трансферните на Сантана и Сотириу. Трябва да ги приемем и да продължим напред. 

Динамо е голям клуб. Не е наша работа какво се случва при тях. Гледаме нашия отбор и ще подходим с нужното уважение. Познавам техния отбор, защото съм от съседна държава. Знам начина, по който те мислят. Ако искаме да продължим напред, трябва да направим по-добра игра. Това не означава, че трябва да вкараме гол в първата минута. Трябва да подходим умно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация