Саша Илич е оптимист преди реванша с ирландиците

10:27
Саша Илич е оптимист преди реванша с ирландиците

Старши треньорът на ЦСКА София Саша Илич говори пред клубната телевизия преди реванша в Лига на конференциите срещу Сейнт Патрикс в Ирландия. „Червените” загубиха първия мач в София с 0:1 и сега нямат право на никакви грешки. Илич вярва, че тимът му има класата, за да се справи с ирландския тим и да продължи напред в турнира.

„Загубата от Сейнт Патрикс беше много тежка за нас, но хубавото е, че още в четвъртък ще имаме възможност да се поправим. Надявам се, че ще ги елиминираме. Тази седмица работата с отбора беше много важна за нас – да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша”, коментира той.

„Всяко нещо, което правим, го решаваме заедно – целият треньорски щаб с медицинския екип и кондиционния треньор. Така че заедно взехме решението, че ни е нужна една седмица само работа с отборa, за да можем да се подготвим по най-добрия начин за реванша в четвъртък”, каза още Илич.

„Най-важният урок след срещата е, че ако не влезем в мача по начина, по който искаме, после търпим определени последици. Това, което мога със сигурност да твърдя е, че имаме много по-голяма класа от показаното миналия четвъртък и че имаме потенциал да елиминираме Сейнт Патрикс. Трябва обаче да играем по много по-различен начин от това, което показахме миналата седмица. Тренираме статични положения – това е един изключително важен компонент в съвременния футбол. От друга страна Сейнт Патрикс се защитава страхотно и въпреки че имахме осем корнера, нямахме изстрел към вратата след нито един ъглов удар. Но и те имат някои определени недостатъци. Нашият начин на игра трябва да бъде доста по-различен – да ги накараме да сгрешат, за да вкараме гол, както те успяха в София”, допълни сръбският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация