Два мача за Григор в днешната програма на турнира в Монреал

10:37
Два мача за Григор в днешната програма на турнира в Монреал

Дъжд обърка програмата в първия ден на “Мастърс” турнира в Монреал и попречи на Григор Димитров да открие участието си. Най-добрият български тенисист трябваше да стартира късно снощи на двойки заедно с 8-ия в световната ранглиста Андреа Рубльов, но променливото време в канадския мегаполис на няколко пъти прекъсваше играта и така двубоят им срещу шампионите от “Уимбълдън” Мат Ебдън и Макс Пърсел бе отложен за вторник.

Това означава, че Григор Димитров ще трябва да изиграе два мача днес. Той ще стартира на сингъл, като срещата му с участващия с “уайлд кард” канадец Алексис Галарно е втора в програмата на централния корт и се очаква да започне около 19:30 часа наше време. Преди тях там ще се изявят канадецът Вашек Поспишил и американецът Томи Пол.

За съперника на Григор това ще бъде дебют в основната схема на турнир на АТР. В кариерата си досега той има само един двубой в елитния мъжки професионален тенис, като се е случил отново в Монреал, но в квалификациите през 2019 година. Тогава Галарно пада от Рикардас Беранкис с 2:6, 4:6 в първия кръг на пресявките.

Канадецът е 238-ми в световната ранглиста и една през последните два месеца започна да влиза директно в схемите на турнири от сериите “Чалънджър”, докато се нуждаеше от преминаване на квалификациите в първата половина на 2022-ра. Най-доброто му постижение през сезона досега е финал на “Чалънджър” в Уинипег, загубен от 146-ия в света Емилио Гомес.

Мачът на Григор и Андрей Рубльов срещу Ебдън и Пърсел пък е последен в програмата на корт №5.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация