Лева: За мен беше важно да няма негативни чувства около напускането ми

10:41
Лева: За мен беше важно да няма негативни чувства около напускането ми

Роберт Левандовски вече не е футболист на Байерн Мюнхен, но остава привързан към отбора и града, независимо че раздялата му с баварците беше съпроводена от остри реплики и от двете страни. През уикенда полският нападател се върна в Мюнхен, за да се сбогува с бившите си съотборници и да изглади недоразуменията с ръководството на клуба. 

“Странно беше чувството за последен път да изляза на тренировъчното игрище. Байерн и градът означават много за мен. Двете ми дъщери се родиха в Мюнхен. Исках да се разделя подобавщо с всички - играчите, шефовете, служителите на клуба. Никой не може да ни отнеме това, което постигнахме през тези 8 години. Винаги ще помня петте гола срещу Волфсбург, рекорда от 41 гола в един сезон и шестте купи под ръководството на Ханзи Флик”, заяви Левандовски в интервю за Sport1. 

“Много неща ще ми липсват, но най-вече атмосферата в съблекалнята. През годините всички ние изградихме специална връзка помежду си. Това включва не само футболистите, но и хората, които работят в клуба. Аз обаче съм човек, който гледа напред. Време е да отгърна нова страница”, сподели полякът. 

“За мен беше важно да няма негативни чувства около напускането ми. Ситуацията беше трудна за всички и трябваше да намерим най-доброто решение. В крайна сметка, всички сме хора, нали? След 12 години в Германия беше ясно, че времето ми тук е изтекло. Исках да го заявя ясно, защото знаех, че за Байерн не е лесно да се съгласи да ме продаде. Знам, че думите ми нараниха феновете. Разбирам ги и мога само да им се извиня. В този момент обаче важното беше категорично да покажа желанието си да напусна”, обясни Лева. 

“Никога не съм имал проблеми с Нагелсман и никога не съм критикувал публично него или тактиката му. Често разговаряхме, бяхме близки. Когато си на терена, понякога не си съгласен с решенията на треньора. Това е част от играта. Винаги съм бил откровен. Мисля, че Нагелсман разбра избора ми. Той е треньор с огромен потенциал и съм сигурен, че ще спечели много трофеи”, коментира новата покупка на Барселона

“Байерн остава един от най-добрите отбори в Европа. Видя се и в първите мачове през новия сезон. Не се съмнявам, че ще вкарат много голове и без мен. Сега другите момчета ще бележат повече. Отборът е толкова гъвкав и разнообразен, че не се нуждае от класическа “деветка”, смята Левандовски. 

Той каза още, че е впечатлен от прогреса на Джамал Мусиала и не се сърди на Кингсли Коман, който наскоро заяви, че Карим Бензема е по-добър нападател от него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация