Серина Уилямс потвърди, че скоро ще спре с тениса

18:57
Серина Уилямс потвърди, че скоро ще спре с тениса

Американската легенда в тениса Серина Уилямс обяви, че „обратното броене е започнало“ до оттеглянето й от спорта. „Идва момент в живота, в който трябва да решиш да поемеш в различна посока. Този момент винаги е труден, когато обичаш толкова много дадено нещо. Боже, толкова се наслаждавам на тениса. Но сега, обратното броене започна. Трябва да се концентрирам върху това да бъда майка, моите духовни цели и да открия най-накрая различна, но вълнуваща Серина. Ще се насладя на тези няколко следващи седмици“, написа 40-годишната 23-кратна шампионка в турнирите от Големия шлем в Инстаграм.

Уилямс спечели последния си трофей от Шлема през 2017 в Мелбърн, когато вече беше бременна с дъщеря си Олимпия. Въпреки това, тя така и не успя оттогава-насам да добави 24-а корона, с което да изравни рекордьорката по отличия от най-висока категория в тениса Маргарет Корт. Последният й опит по всяка вероятност ще дойде на домашния турнир от Големия шлем в Ню Йорк по-късно този месец.

Серина се появи на твърд корт за първи път от година и половина в понеделник на турнира в Торонто, където се поздрави с двусетова победа над Нурия Парисас Диас. Това бе първият й успех на сингъл от Ролан Гарос 2021-а насам, преди цели 14 месеца. Бившата номер 1 в света при жените бе изиграла първия си двубой на сингъл след едногодишно отсъствие поради контузия при загубата в първи кръг на Уимбълдън през юни.

По-рано през деня, Уилямс писа в септемврийското издание на Vogue, където бе на корицата, че ще „еволюира извън“ от спорта след Ю Ес Оупън, където вдигна шест пъти титлата. „За съжаление, не бях готова да спечеля Уимбълдън тази година. И не знам дали ще бъда готова да спечеля в Ню Йорк. Но ще се опитам. И подгряващите турнири ще бъдат забавни. Знам, че някои от феновете са си представяли, че изравнявам рекорда на Маргарет Корт в Лондон онзи ден, след това го подобрявам в Ню Йорк, а впоследствие на церемонията по награждаване с трофея казвам „Ще се видим отново“. Разбирам го, хубави помисли са. Но не гледам напред към някаква церемония или последен момент на корта. Изобщо не ме бива в сбогуванията, там съм най-лошата в света“, сподели тя във Vogue.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация