Реваншът в Загреб се оказа мисия невъзможна за Лудогорец, орлите завършиха мача с 8 човека (видео)

23:00
Реваншът в Загреб се оказа мисия невъзможна за Лудогорец, орлите завършиха мача с 8 човека (видео)

Лудогорец отстъпи на Динамо Загреб с 2:4 като гост в мач-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. На стадион „Максимир“ в хърватската столица българският шампион отстъпи и във втория сблъсък с хърватите след поражението с 1:2 в Разград преди седмица.

Двубоят, подобно на първата среща, започна с ранен гол във вратата на „зелените“. Домакините организираха добра атака и центриране на Стефан Ристовски от дясно намери непокрития Йосип Дръмич в наказателното поле, където нападателят не сбърка и с глава елиминира стража на гостите Симон Слуга. Малко след това Доминик Янков можеше да изравни, но ударът му бе отразен от съименника му Доминик Ливакович – секунди по-късно офанзивният футболист на Лудогорец си изкара глупав втори жълт картон и пое преждевременно към съблекалнята. Това утежни сериозно задачата на българския отбор, който продължи с несполуките в защита и бе наказан за втори път, този път от дузпа, отсъдена за нарушение на Антон Недялков в пеналтерията на разградчани. Зад топката застана Мислав Оршич, който преодоля Слуга за 2:0. Отново Оршич бе в прегръдките на съотборниците си след великолепна солова изява. В добавеното време на първата част Кирил Десподов с премерен шут върна едно попадение за „милионерите“.

В началото на второто полувреме възпитаниците на Анте Шимунджа намалиха още от изоставането си след точна дузпа на Десподов, отсъдена за игра с ръка на играч от хърватите. В рамките на около четвърт час между 72-та и 86-та минути Лудогорец остана с осем човека на терена след втория жълт картон на Рик Джонатан и директния червен за резервата Жан Карничник. Нарушението на Карничник бе в наказателното поле, а това доведе до нова дузпа за домакините, която бе изпълнена точно от влезлия от пейката Бруно Петкович. До края главният съдия Беноа Бастиен от Франция изгони и човек от щаба на родния шампион.

Така Лудогорец отпадна от по-нататъшно участие в Шампионската лига и ще играе с литовския Жалгирис в плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Динамо продължава към плейофите на ШЛ, където ще се изправи срещу норвежкия Бодьо/Глимт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация