Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърса в Монреал

23:22
Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърса в Монреал

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров преодоля първото си препятствие на “Мастърс”-а в Монреал и победи с 6:4, 7:5 канадския колежанин Алекси Галарно за 92 мунути.

Топ ракетата ни беше изявен фаворит в срещата, защото съперникът му едва отскоро бе направил прехода от американската колежанска система към професионалния мъжки тенис. Независимо от това 273-ият в света остави отлични впечатления с усменията си и с нищо не подсказа, че отстъпва на играчите от топ 100.

Гришо взе рутинно първия сет с един пробив и си помисли, че заради грешките на противника ще може без да се изразходва кой знае колко да стигне до победата. Опонентът му обаче повиши неимоверно риска и дори поведе с пробив във втория сет, само че не можа да поддържа високото темпо на разигравания докрай и стана жертва на по-голямата класа на българина.

Григор ще срещне Денис Шаповалов или Алекс де Минор във втория кръг в Монреал, а за пети път от шест издания на “Мастърс” турнирите тази година преодолява първото препятствие. Единственото изключение е традиционно неубедителното за него събитие в Маями и загуба от Макензи Макдоналд.

Гришо подобри представянето си в Монреал от миналата година, когато отпадна на старта от Райли Опелка, като добави 35 точки към актива си за световната ранглиста. Ако Роберто Баутиста Агут не защити класирането си на четвъртфиналите от миналата година, а Опелка не повтори финала си в турнира, то най-добрият български тенисист ще се изкачи с две места до 17-ото в света.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация