Челси надцаква Ман Юнайтед за Де Йонг

19:38
Челси надцаква Ман Юнайтед за Де Йонг

Челси и Барселона са съвсем близо до това да постигнат пълно съгласие за евентуалния трансфер на Френки де Йонг. Лондончани са предложили да платят на каталунците малко над 80 милиона евро (67,6 милиона паунда). Така "сините" на практика надхвърлят офертата на Манчестър Юнайтед, която също бе приета от Барселона. Нейната стойност е от порядъка на 63 милиона паунда. С други думи - с днешна дата Челси е фаворит за Де Йонг, твърди "Спорт", но това все още не означава нищо. Топката отново е в ръцете на самия играч, който до момента категорично отказва да си тръгне от "Камп Ноу".

Чави Ернандес и Жоан Лапорта също биха искали Де Йонг да остане, но само ако намали заплатата си. Вчера се появи информация, че клубът смята договорът му от 2020-а година за невалиден и настоява играчът да се върне към условията от 2019-а. Де Йонг обаче няма желание и да намалява заплатата си. Шефовете на "блаугранас" заплашват дори да отнесат казуса до съда. 

Според "Спорт" следващите часове ще решат бъдещето на нидерландеца. Въпросът е дали лондончани ще успеят да убедят самия играч. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация