ЦСКА не позволи на Сейнт Патрикс нито за миг да си помисли за класиране на плейофите

23:30
ЦСКА не позволи на Сейнт Патрикс нито за миг да си помисли за класиране на плейофите

ЦСКА показа класа и след победа с 2:0 като гост над Сейнт Патрикс елиминира ирландците в третия предварителен кръг от Лигата на конференциите. 

Резултата откри Маурисио Гарсес в 11-ата минута, с което заличи преднината на домакините от срещата в София. В 82-ата Иван Турицов реализира от дузпа така скъпоценното второ попадение, което изпрати българския тим на плейоф в турнира срещу Базел.

Сред титулярите на "червените" имаше една изненада. Наставникът Саша Илич излезе без типичен централен нападател. Назон и Кръстев останаха на пейката за сметка на Морено. 

Двата тима започнаха предпазливо срещата. Всичко се промени в 11-ата минута, когато българският отбор спечели корнер. Вион центрира и Гарсес реализира с глава от малкото наказателно поле.

В 22-ата минута Турицов овладя отдясно и центрира опасно. Гарсес засече с десния крак от воле, но не уцели вратата, изпускайки добра възможност за "червените". Само 120 секунди по-късно Бусато спаси много опасно положение. Кинг изведе О'Райли в наказателното поле очи в очи със стража на българския отбор, който излезе и с върха на пръстите на десния крак не позволи на топката да посети мрежата му.

В 35-ата минута Морено финтира противников състезател и шутира от 23-24 метра, а Ананг улови.

Играта продължи да е равностойна и след почивката, но по-голямата индивидуална класа на ЦСКА София си каза думата. В 57-ата минута Морено стреля под ъгъл, но право в ръцете на ирландския страж. В 73-ата минута Бреслин пропусна най-добрата възможност за гол, която се откри за Сейнт Патрикс до този момент. Халфът имаше възможност да стреля от пет метра срещу "червената" врата, но не уцели добре топката и тя се търколи в ръцете на Бусато.

Секунди по-късно късметът спаси ЦСКА София от попадение за 1:1. Първо Атакаи се откъсна отляво и стреля, Бусато изби, последва добавка, която не попадна в мрежата на нашите.

В 82-ата минута Брокбанг задържа с ръка Гарсес в наказателното поле и съдията правилно отсъди дузпа. Турицов хладнокръвно реализира за 0:2.

Домакините пробваха натиск с изритани напред дълги топки, но отбраната на ЦСКА София реагира хладнокръвно, не се уплаши да влиза смело в единоборства и задържа нужното 2:0 за класиране в плейофния кръг на надпреварата.

СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

0:1 Маурисио Гарсес 11'
0:2 Иван Турицов 82' д.

СЕЙНТ ПАТРИКС: 1. Ананг, 12. Брокбанг, 5. Гривости, 4. Редмънсд, 19. Бреслин, 16. О'Райли, 6. Ленън, 2. Котър, 8. Форестър, 15. Кинг, 9. Дойл;

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 4. Кох, 5. Де Нойер, 15. Вион, 21. Юга, 10. Йомов, 7. Линдсет, 27. Гарсес, 28. Морено;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация